«Ως θετική ψήφο και ανανέωση εντολής» εξέλαβε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, τη νίκη με μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εθνικές εκλογές.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο συνεργασίας για την αποφυγή προσφυγής σε δεύτερες κάλπες ο κ. Σκέρτσος δήλωσε ότι «ήδη έχουν γίνει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και τα αποτελέσματα της αντιπολίτευσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να γίνουν κύκλοι διερευνητικών εντολών».

Απαντήσεις μέσα στην ημέρα για το πότε θα έχουμε τις δεύτερες εκλογές

Ο κ. Σκέρτσος δήλωσε στην ΕΡΤ,  ότι το προεδρικό διάταγμα ορίζει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τη σύσταση της νέας Bουλής και «πρέπει να δούμε εάν μπορούμε να φέρουμε νωρίτερα την ημερομηνία σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει το Σύνταγμα».

Αναφορικά με το εάν είναι εφικτή η ημερομηνία της 25ης Ιουνίου για τις δεύτερες εκλογές τόνισε ότι «εξετάζουμε αν μπορούμε να επιταχύνουμε τις δεύτερες εκλογές» επισημαίνοντας ότι αυτές τις απαντήσεις θα τις έχουν μέσα στην ημέρα.

Ο Μητσοτάκης θα παραδώσει σήμερα τη διερευνητική εντολή

Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει σήμερα τη διερευνητική εντολή που αναμένεται να λάβει απάντησε καταφατικά. «Χθες έγιναν κάποιες επικοινωνίες με τους δύο αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρω εάν επαναληφθούν και σήμερα», είπε σύμφωνα με την ertnews,  αποκαλύπτοντας ότι οι λεπτομέρειες της στρατηγικής της ΝΔ θα συζητηθούν στη σύσκεψη που θα γίνει αργότερα.

«Η κοινωνία έδειξε ότι θέλει μια κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν. Έχουμε πολλές εξωτερικές προκλήσεις. Πολλές εκκρεμότητες ανοιχτές και δε χρειάζεται να χάνουμε χρόνο», πρόσθεσε.

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στη Νέα Δημοκρατία «καταφέραμε να διαχειριστούμε ιστορικά πρωτοφανείς κρίσεις» λέγοντας ότι ο κόσμος ψήφισε με θετικό πρόσημο.

Αναφορικά με τη μεγάλη διαφορά των δύο κομμάτων που φάνηκε στη κάλπη και κάτι που δημοσκοπικά δεν αποτυπωνόταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «υπάρχει ένα βουβό κύμα ωρίμανσης όλων μας μετά τα πολύ δύσκολα χρόνια που περάσαμε, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και τα τέσσερα χρόνια που πολύς κόσμος ταλαιπωρήθηκε με την πανδημία».