Για την τραγωδία στα Τέμπη, την υπόθεση των υποκλοπών και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος ήταν καλεσμένος στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

O κυβερνητικός εκπρόσωπος αρχικά εξήγησε τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη ότι κάποιοι την εργαλειοποιούν.

Συγκεκριμένα, επεξήγησε: «Να αφήσουμε έξω από την προεκλογική αντιπαράθεση αυτές τις πονεμένες οικογένειες. Το μπαλάκι του πινγκ πονγκ για τις ευθύνες για την υπόθεση των Τεμπών μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τις εκλογές δεν ωφελούν κανέναν. Ο πρωθυπουργός αυτό που έκανε ήταν να απευθύνει έναν πολιτικό χαρακτηρισμό για την στάση των συνδικαλιστών λίγες μέρες πριν τις εκλογές».

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών θα είναι διαρκής κι αμέριστη.

«Ο Τσίπρας προσπαθεί να συγκαλύψει την απομόνωσή του από όλα τα κόμματα»

Στη συνέχεια ο κ. Σκέρτσος σχολίασε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες σχετικά με τα σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

«Ο κ. Τσίπρας πάντα λέει κάποια πράγματα και μετά λέει και τα αντίθετά τους, για να μπορεί να κάνει την γνωστή ”κωλοτούμπα” που ζήσαμε όλοι το 2015. Αυτό το οποίο προσπαθεί να συγκαλύψει ο Αλέξης Τσίπρας είναι το γεγονός ότι είναι πλήρως απομονωμένος από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού δεν ασχολείται με τίποτα άλλο από τα μείζονα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία».

Και πρόσθεσε ο Άκης Σκέρτσος ότι «κάτι που διαφοροποιεί τον πρωθυπουργό και σε προσωπικό επίπεδο είναι η ανάληψη ευθυνών κι η αναγνώριση λαθών» και ειδικά για την υπόθεση των Τεμπών είπε ότι «τρέχει» με γρήγορους ρυθμούς η Δικαιοσύνη για την απόδοση ευθυνών.

«Έχουμε αλλάξει κι έχουμε βελτιώσει τα φίλτρα που γίνονται οι νόμιμες παρακολουθήσεις»

Ενώ για την υπόθεση των υποκλοπών σχολίασε ο κ. Σκέρτσος: «Μιλάμε για μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Έχουμε αλλάξει κι έχουμε βελτιώσει τα φίλτρα που γίνονται οι νόμιμες παρακολουθήσεις. Παραλάβαμε ένα πλαίσιο το οποίο χρειαζόταν διορθώσεις και τις κάναμε στην  πορεία. Οι πολίτες θα κρίνουν τελικά και δεν μπορεί αυτό να είναι το μόνο θέμα που ενώνει την αντιπολίτευση».

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Ο πληθωρισμός υποχωρεί ταχύτατα, αυτή την στιγμή η Ελλάδα έχει τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Είμαστε δίπλα στους πολίτες να στηρίξουμε τα εισοδήματά τους».

Σε ερώτηση τι έχει να πει η Νέα Δημοκρατία στους νέους ψηφοφόρους απάντησε: «Η νέα γενιά είναι η πιο αδικημένη διαχρονικά στην χώρα μας. Το πρόγραμμα φθηνής στέγης είναι σε εφαρμογή και 30 χιλιάδες νέοι και νέα ζευγάρια έχουν κάνει ήδη αιτήσεις για δάνεια χαμηλότοκα σε τράπεζες. Οι ξένες επενδύσεις και οι σοβαρές επιχειρήσεις σέβονται πια την Ελλάδα. Η κάρτα εργασίας συμβάλλει στον περιορισμό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στους νέους».

Τι είπε για τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς 

Τα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων  Άργους και Ναυπλίου είναι και πάλι σε αδιέξοδο, κι αυτό γιατί ενώ τον περασμένο Μάρτιο έγιναν τρεις προσλήψεις, αυτή την  στιγμή υπάρχει από ένας γιατρός στα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους μέσα στην εβδομάδα.

Να τονιστεί ότι τα σαββατοκύριακα δεν υπάρχει κανένας. Μάλιστα, πρόσφατα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Άργους ένα μωράκι 14 μηνών, όπου εκεί δεν υπήρχε γιατρός.

Έτσι οι γονείς αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το μωρό τους σε νοσοκομείο της Τρίπολης και οι κάτοικοι ζητούν την επάνδρωση των νοσοκομείων.

Ο Κωνσταντίνος Κουβαράς, κάτοικος Ναυπλίου και καταγγέλλων μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφέρθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα τοπικά νοσοκομεία.

«Χρειάζεται άμεσα να προσληφθούν τρεις με τέσσερις γιατρούς στο Ναύπλιο, καθώς μιλάμε για περιοχή που υπάρχουν 60.000 κάτοικοι και τα τριήμερα ”βυθιζόμαστε” μέσα στον κόσμο».

Σε αυτή την καταγγελία ο κ. Σκέρτσος ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια της πανδημίας κάναμε πάνω από 15 χιλιάδες προσλήψεις. Μιλάμε για ένα σύστημα υγείας που είναι πάρα πολύ ταλαιπωρημένο, έχει κενά σε διάφορες περιοχές. Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που έδωσε ειδικά μισθολογικά κίνητρα και πρόσθετους μισθούς».