Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, στην Κρήτη, αναμένεται να καθίσει σήμερα Τρίτη, ο  διακεκριμένος προπονητής του τάε κβον ντο, μετά τις καταγγελίες ότι ζητούσε από ανήλικα παιδιά, τα οποία προπονούσε να του κάνουν μασάζ, ενώ εκείνος φέρεται, να παρακολουθούσε πορνό στο διαδίκτυο.

Ο 47χρονος προπονητής, ο οποίος είχε κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδος και  προπονούσε αρκετά παιδιά σε Ηράκλειο και Λασίθι, δικάζεται με βασική κατηγορία αυτή της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος τελικά τεσσάρων ανηλίκων.

Ο ίδιος αρνείται με σθένος τα όσα του αποδίδονται και αυτή ήταν η γραμμή που είχε τηρήσει εξ αρχής.

Μαρτυρίες σοκ

Μάλιστα την ημέρα της απολογίας του «λύγισε» στο γραφείο της ανακρίτριας, υποστηρίζοντας ότι όλα όσα καταγγέλλονται για το άτομο του είναι άκρως ατιμωτικά και δεν έχουν καμία βάση, όπως υπενθυμίζει το cretalive. Τότε είχε ισχυριστεί ότι οι καταγγελίες σε βάρος του ήταν κατευθυνόμενες από ανταγωνιστή.

Πρώην αθλητές, ανήλικοι και ενήλικοι την περίοδο των καταγγελιών είχαν υποστηρίξει στις καταθέσεις που είχαν δώσει ενώπιον των προανακριτικών Αρχών ότι ο δάσκαλος απαιτούσε να του κάνουν μασάζ και σε περίπτωση άρνησης ή δυσφορίας, η συμπεριφορά του ήταν τιμωρητική απέναντι τους.

Η υπόθεση είχε σκάσει σαν… βόμβα πριν από περίπου ένα χρόνο και είχε σοκάρει το πανελλήνιο. «Μην αρνείσαι στο δάσκαλο γιατί ξέρεις ότι θα πονέσεις…»: Είναι η φράση που χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο κατηγορούμενος ως μια μορφή εκφοβισμού ή απειλής στους αθλητές του, που δεν του έκαναν τα χατίρια ή δεν τα πήγαιναν καλά στους αγώνες, σύμφωνα με τα όσα καταθέτει – καταγγέλλει  πρώην αθλήτρια του προπονητή, η οποία σήμερα είναι 20 ετών.

Ο 47χρονος περιγράφεται ακόμα ως ένας σκληρός προπονητής που δεν είχε σε τίποτα να ρίξει σφαλιάρα σε αθλητή ή να του βαρέσει κλωτσιά στα γεννητικά όργανα αν εκνευριζόταν.

Ακόμα καταγγέλλεται ότι έκανε μπάνιο, έβγαινε με την πετσέτα και τούς… παρέδιδε μαθήματα «σωστού πλυσίματος γεννητικών οργάνων», επιδεικνύοντας το μόριο του.

Στον αντίποδα,  υπήρξαν   μαρτυρίες που υποστήριζαν  ότι ο 47χρονος ναι μεν ήταν σκληρός προπονητής και εξωθούσε τους αθλητές στα όρια των αντοχών τους, ακόμα και με καψόνια,  όμως σε καμία περίπτωση δεν τους είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά.