Μετά την αποκάλυψη του ID.7 η Volkswagen προχώρησε στην αποκάλυψη του ισχυρότερου μοντέλου της  του ID.7 GTX. Θα αποκαλυφθει το καλοκαίρι και θα φέρει σύστημα τετρακίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες, όντας  λιμουζίνα μεγάλων αποστάσεων είναι ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων. Το λανσάρισμα του νέου μοντέλου GTX με 250 kW (340 PS) έχει προγραμματιστεί για την έκθεση αυτοκινήτου IAA Mobility στο Μόναχο (5 – 10 Σεπτεμβρίου 2023).

Στο εσωτερικό του GTX ξεχωρίζει το μαύρο και το κόκκινο όπως η κόκκινη ραφή αντίθεσης GTX στα καθίσματα, το ταμπλό και τις πόρτες κ.α.

Όπως στα προηγούμενα μοντέλα GTX ID.4 και ID.5, η μονάδα δυναμικής διαχείρισης του οχήματος είναι υπεύθυνη για τον ευφυή έλεγχο του συστήματος τετρακίνησης με ένα λογισμικό, που αναπτύχθηκε εσωτερικά από τη Volkswagen, στοχεύει πάντα στο να επιτυγχάνει τον βέλτιστο συνδυασμό ενεργειακής απόδοσης, δυναμικής συμπεριφοράς και οδηγικής ευστάθειας. Το νέο μοντέλο πατάει στην  αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) και προσφέρουν μεγάλο εύρος μεταξύ άνεσης και σπορ χαρακτήρα χάρη στη δυνατότητα επιλογής προφίλ οδήγησης.

Η σπορ μάρκα GTX με όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου της Volkswagen εδώ και δύο χρόνια.