Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους «16» του τουρνουά της Ρώμης και γνώρισε πικρό αποκλεισμό με 2-0 σετ από την Τσέχα, Μαρκέτα Βοντρούσοβα (7-5,6-3).

Η Βοντρούσοβα μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή στο ματς και με καλά χτυπήματα εκμεταλλευόμενη και τα άσχημα ποσοστά της Μαρίας Σάκκαρη στο πρώτο σερβίς πήρε κεφάλι έφτασε σε εύκολα break  και χάλασε από νωρίς την ψυχολογία της Ελληνίδας τενίστριας.

Η Σάκκαρη με break ισοφάρισε σε 5-5, για να κάνει break στο break η Βοντρούσοβα, να προηγηθεί με 6-5 και να τελειώσει εύκολα το σετ με 7-5.

Η Μαρία ούτε στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική. Η Τσέχα βρήκε νωρίς ένα break που της έλυσε τα χέρια και της επέτρεψε να παίξει όπως ακριβώς είχε σχεδιάσει το παιχνίδι.

Μόνο σε ένα σημείο η Μαρία έφτασε κοντά σε break, αλλά δεν τα κατάφερε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το νούμερο 70 της κατάταξης να πάρει και ψυχολογικό προβάδισμα, να κρατήσει το σερβίς της στη συνέχεια και να κλείσει το παιχνίδι με νέο break για ντο τελικό 6-3 του δεύτερου σετ.

Αυτό που ουσιαστικά στοίχισε την ήττα στην Μαρία ήταν το κακό ποσοστό της στο πρώτο σερβίς (57%) σε συνδυασμό με το αντίστοιχο ποσοστό που είχε η αντίπαλός της (76%). Ακόμη τα αρκετά χαμένα break point της ελληνίδας αθλήτριας σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τη ροή του αγώνα.

Στους «16» η Βοντρούσοβα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης Καλίνσκαγια – Ριμπάκινα με την κοπέλα από το Καζακστάν να είναι το απόλυτο φαβορί.