Τρεις ημέρες μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή σε ένα 12χρονο κορίτσι όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο επιχειρώντας να περάσει διάβαση στην οδό Θησέως , η κάμερα του MEGA έκανε αυτοψία στο σημείο αλλά και σε άλλες διαβάσεις καρμανιόλα στην Καλλιθέα.

Μόλις δύο ημέρες μετά την τραγωδία το απόγευμα, της Τετάρτης σε μικρή απόσταση, πεζός πήγε να περάσει τον δρόμο σε διάβαση ποδηλάτων χωρίς σήμανση, με ένα υποτυπώδες διάζωμα. Διερχόμενα αυτοκίνητα φρέναραν απότομα και μία οδηγός μοτοσυκλέτας έπεσε, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά.

«Εδώ πέρα υπάρχει μία διάβαση και μία άλλη από εκεί που δεν έχουν ούτε φανάρια ούτε τίποτα, είναι σκοτωμός», λένε κάτοικοι.

Σημεία καρμανιόλες

Σημεία διέλευσης πεζών χωρίς διάβαση ή σήμανση, πίσω από στροφές, με ελλιπή ορατότητα και σε σημεία όπου τα αυτοκίνητα να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα.

Εκτός λειτουργίας φανάρια σε διασταυρώσεις. Όπως σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Καλλιθέας, στη συμβολή της Θησέως με τη Σκρα.

Στο ύψος της πλατείας Δαβάκη, στο ρεύμα καθόδου, το φανάρι είναι σπασμένο.

Σε πολλές διαβάσεις, οι φωτεινοί σηματοδότες ανόδου και καθόδου ανάβουν με διαφορά δευτερολέπτων. Όταν οι πεζοί περνούν το ένα ρεύμα και φθάνουν στο διάζωμα, το απέναντι φανάρι έχει δείξει ήδη κόκκινο. Όταν ανάψει πράσινο, περνούν ταυτόχρονα και αυτοκίνητα με παλλόμενο πορτοκαλί.

Πεζοί και οδηγοί ζητούν καλύτερη σήμανση και τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.