Το νέο Citroën C4 X αποτελεί το νέο μέλος της γαλλικής φίρμας, που  χάρη στη μοντέρνα και δυναμική του σχεδίαση καταφέρνει να συνδυάζει στοιχεία από τρείς διαφορετικούς κόσμους

Το νέο μοντέλο που προσφέρεται στην Ελλάδα έχει μήκος 4,6 μέτρα, διαθέτει μεγάλο μεταξόνιο υποσχόμενο άνετους χώρους για επιβάτες . Υποδειγματικός και ο χώρος αποσκευών των 510 λίτρων. Συγκεκριμένα, το  C4 X φέρει φαρδιά και επιβλητική εμπρός όψη  ψηλά τοποθετημένο και οριζόντιας σχεδίασης καπό και τη νέα σχεδιαστική υπογραφή της μάρκας Citroën LED Vision σε σχήμα “V”.

Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED 

Το C4 X υιοθετεί το πακέτο Citroën Advanced Comfort μέσα από μια σειρά καινοτόμων και αποκλειστικών  διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό την καινοτόμο Ανάρτηση Citroën Advanced Comfort με Progressive Hydraulic Cushions®, . Η ανάρτηση Citroën Advanced Comfort παρέχει οδηγική άνεση κ κάτω από όλες τις συνθήκες, απορροφώντας τους κραδασμούς και εξαλείφοντας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, δίνοντας την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο κινείται πάνω σε ένα μαγικό χαλί.

Το νέο C4 X διαθέτει φαρδιά και αναπαυτικά καθίσματα Advanced Comfort νέας γενιάς, εμπνευσμένα από τον κόσμο σχεδίασης επίπλων. Οι επιβάτες έχουν άφθονους αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 39 λίτρων για την τακτοποίηση μικροαντικειμένων. Ταυτόχρονα, το νέο C4 X διαθέτει μεγάλο χώρο αποσκευών με χαμηλό κατώφλι φόρτωσης και εντελώς επίπεδο πάτωμα, χωρητικότητας 510L.

Το Citroën C4 X προσφέρει τεχνολογίες τελευταίας γενιάς στους τομείς της συνδεσιμότητας και των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και περιλαμβάνει την ψηφιακή οθόνη TFT 5.5” ενώ στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής 10”με το το νέο σύστημα infotainment My Citroën Drive Plus που σε συνδυασμό με μία HD οθόνη αφής 10” .

Στον τομέα της ασφάλειας, το νέο C4 Χ προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα 20 συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Advanced Active Safety Brake (εως 140km/h) με αναγνώριση πεζών, δικύκλων και λειτουργία νυκτός
  • Highway Driver Assist: Ημιαυτόνομο σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας σε αυτοκινητόδρομο (ταχύτητες έως 180km/h) σε συνδυασμό με Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go
  • Blind Spot Detection: Σύστημα επιτήρησης τυφλού σημείου

Σε κινητήρες ολοκληρωμένη πρόταση κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου καθώς και επιλογή 100% ηλεκτρικού κινητήρα, ικανή να καλύψει κάθε μεταφορική ανάγκη.

Η ηλεκτρική εκδοχή  Ë-C4 X Electric διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα που αποδίδει ισχύ 100 kW (136 hp),  ροπή 260 Nm και επιταχύνση από 0-100 km/h σε 10 δευτερόλεπτα με τo πρόγραμμα Sport. Η μπαταρία κίνησης έχει ισχύ 50 kWh και καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000χλμ. για το 70% της χωρητικότητάς της.

Το νέο Ë-C4 X Electric προσφέρει αυτονομία έως 360 km σε συνδυασμένο κύκλο και έως 479km σε αστικό κύκλο.

Το νέο Ë-C4 X Electric, θα ενισχυθεί σημαντικά στα μέσα του 2ου εξαμήνου του 2023 με την προσθήκη ενός νέου αναβαθμισμένου ηλεκτρικού κινητήρα.