Στην ελληνική αγορά προσφέρεται πλέον το νέο DS3, το μικρό πολυτελες γαλλικό μοντέλο.  Το νέο μοντέλο προσφέρει φρεσκαρισμένη σχεδίαση, , ενσωματώνει νέες τεχνολογίες, εξελίσσει την αποδοτικότητα των κινητήρων του και βασίζεται στην πλατφόρμα τελευταίας γενιάς CMP.

Επίσης, είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας που διαθέτει στάνταρ πίσω πλευρικούς αερόσακους (θώρακος), επιπλέον των αερόσακων οροφής (κεφάλης).

Εξωτερικα, ξεχωρίζουν οι λεπτοί προβολείς LED, μέ τα φώτα ημέρας, τα οποία αποτελούνται από δύο κάθετες λωρίδες LED, αναδεικνύονται από τη νέα μάσκα χαρακτηριστικής DS σχεδίασης και τα επανασχεδιασμένα DS Wings ενώ στο πίσω μέρος του οχήματος ξεχωρίζει η υπογραφή της DS AUTOMOBILES

Ακόμη πιο πλούσιο είναι το εσωτερικό του με τα καθίσματα του Νέου DS 3 (κατ’ επιλογή θερμαινόμενα με λειτουργία μασάζ) να παρέχουν  υψηλό επίπεδο άνεσης  με χρήση υλικών υψηλής ποιότητας , δέρμα Claudia και δέρμα Nappa και την  τεχνοτροπία φινιρίσματος “Clous de Paris” που την συναντάμε στην υψηλή ωρολογοποιία και η επεξεργασία δέρματος σε μοτίβο “bracelet”.

Επίσης, προσφέρει το DS IRIS SYSTEM, το οποίο συναντάμε στο DS 4 και στο DS 7. Το νέο διαισθητικό σύστημα Infotainment είναι πλήρως προσαρμόσιμο με widgets, προσφέρει 3D πλοήγηση και περιλαμβάνει έναν προσωπικό βοηθό, την IRIS, που αναγνωρίζει φυσική ομιλία. Επιπλέον με το νέο σύστημα infotainment παρέχεται η λειτουργία wireless Mirror Screen (Android Auto, Apple CarPlay).

Η κεντρική οθόνη αφής 10,3» υψηλής ανάλυσης,   χωρίζεται σε 12 (2×6) κελιά (ανάλογα με τον εξοπλισμό του οχήματος), ενω κάτω από την οθόνη, ο κεντρικός πίνακας διατηρεί τον εντυπωσιακό του σχεδιασμό, χρησιμοποιεί χειριστήρια αφής σχεδιασμένα στο αναγνωρίσιμο στιλ του εμβλήματος DS, τα οποία έχουν τροποποιηθεί προκειμένου να βελτιωθεί η εργονομία.

Πληθώρα τεχνολογιών προσφέρει το νέο μοντέλο, όπως τα DS MATRIX LED VISION,  προβολείς DS MATRIX LED VISION στο Nέο DS 3 αποτελούνται από 3 προβολείς LED για τη λειτουργία διασταυρώσεως και έναν προβολέα MATRIX BEAM, το DS DRIVE ASSIST, το ημι-αυτόνομο σύστημα DS DRIVE ASSIST, είναι ένα βήμα πιο κοντά στην αυτόνομη οδήγηση.

Επίσης, προσφέρει σύστημσα εισόδου -χωρίς κλειδί και ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, για την την αποφυγή ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και το το σύστημα επόπτευσης νεκράς γωνίας προειδοποιεί τον οδηγό ότι ένα άλλο όχημα βρίσκεται στο τυφλό σημείο του οχήματος, εάν αυτό το όχημα αποτελεί δυνητικό κίνδυνο.

 

Το DS 3 ETENSE είναι το πρώτο μοντέλο του Ομίλου Stellantis που φέρει μια νέα ισχυρή μπαταρία, χωρητικότητας 54kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα 50,8kWh). Ηνέα μπαταρία μπορεί να επαναφορτίσει από 0 έως 80% σε 25 λεπτά σε ταχυφορτιστή DC 100 kW, ενώ σε τριφασικό wallbox 11 kW AC μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε περίπου 5 ώρες.

Παράλληλα, ο νέος ηλεκτροκινητήρας HSM (Hybrid Synchronous Motor), κατασκευασμένος στο Trémery της Γαλλίας από τη νέα κοινοπραξία μεταξύ της NIDEC και της Stellantis, προσφέρει ισχύ 115 kW (156 ίππους) ροπή 260 Nm, άμεσα διαθέσιμη στον οδηγό και εξασφαλίζει την απόλυτη οδηγική απόλαυση με μηδενικές εκπομπές.

Η νέα μπαταρία σε συνδυασμό με την βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής αυξάνει την αυτονομία του οχήματος σε 404 χιλιόμετρα στον συνδυασμένο κύκλο WLTP, ενώ ο οδηγός του Νέου DS 3 ETense έχει στην διάθεσή του έως 575 χιλιόμετρα αυτονομίας σε αστικό περιβάλλον (WLTP).

Την γκάμα του Νέου DS 3, ολοκληρώνουν ο κινητήρας BlueHDi 130 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8 και δύο κινητήρες βενζίνης PureTech 100 με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και PureTech 130 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8.