Στάση σε μια λαϊκή αγορά της πόλης Ντολ θέλησε να κάνει ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πριν φθάσει στο επίσημο προορισμό του στην ανατολική Γαλλία.

Η αιφνιδιαστική αυτή επίσκεψη του Μακρόν όμως συνοδεύτηκε με απρόοπτα, αφού ο γάλλος πρόεδρος αρκετές φορές λογομάχησε, με εμπόρους και πολίτες που ήταν παρόντες.

Ένας εξ αυτών είπε στον Γάλλο πρόεδρο πως «πουλάει φούμαρα» και έχει αυξήσει τους φόρους, ο Μακρόν του είπε πως «λέει βλακείες», αλλά τελικά έκλεισαν τον διάλογό τους φιλικά.

Σε μια κυρία που του είπε πως οι μεταρρυθμίσεις του καθυστερούν, ο Γάλλος πρόεδρος της είπε: «γ@..το κι εγώ θα ήθελα να πάνε πιο γρήγορα».

Στη συνέχεια ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε στον επίσημο προορισμό του, στο κάστρο του Ζου, όπου μίλησε για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Γαλλο-Αϊτινού στρατηγού Τουσέν Λουβερτούρ, ο οποίος πρωτοστάτησε στους αγώνες υπέρ της κατάργησης της δουλείας.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ο Λουβερτούρ αντιλήφθηκε εξ αρχής πως η απλή ανυποταξία ως μορφή πάλης κατά της δουλείας ήταν μάταιη και γι αυτό τάχθηκε υπέρ της επανάστασης.