Συνεχίζονται οι γκάφες του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Μετά την τούμπα στη σκάλα του Air Force One, την πτώση από ένα ποδήλατο που μόλις είχε σταματήσει, τώρα ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε γκάφα και στην ορθογραφία.

Σε ομιλία του στο Μέριλαντ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στον φόρο που πληρώνουν κατά μέσο όρο οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο είναι 8%. Εκεί όμως έκανε το λάθος.

Η γκάφα στην ορθογραφία

Θέλοντας να συλλαβίσει τον αριθμό οχτώ (eight) για να τονίσει τον μέσο όρο που πληρώνουν οι δισεκατομμυριούχοι, ο Τζο Μπάιντεν ξέχασε το τελευταίο γράμμα.

«Έχουμε χίλιους δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ. Ξέρετε τον μέσο όρο φόρου που πληρώνουν; 8% (eight στο πρωτότυπο). E-I-G-H» ακούστηκε να λέει από μικροφώνου ο Μπάιντεν.

Δείτε το βίντεο

Όταν ένας 12χρονος μαθητής διόρθωσε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Η γκάφα αυτή, μας πήγε κάποια χρόνια πίσω, και συγκεκριμένα το 1992, όταν ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Νταν Κουέιλ έκανε γκάφα διορθώνοντας έναν 12 χρονο μαθητή στην ορθογραφία.

Συγκεκριμένα, ο Νταν Κουέιλ έσβησε το σωστό potato που είχε γράψει ο μαθητής και έγραψε στη θέση του το λάθος potatoe.

Δείτε το βίντεο

Η γκάφα μπροστά στους πληγέντες από τυφώνα

Κατά την επίσκεψή του στην πόλη Ρόλινγκ Φορκ στο Μισισιπή που έχει πληγεί από τους ανεμοστρόβιλους ξέχασε το όνομα της πόλης. Έτσι, αναφερόταν επανειλημμένα στην πόλη ως «Rolling Stone» το οποίο είναι ένα περιοδικό που εστιάζει στη λαϊκή κουλτούρα.

«Το Rolling Stone θα επιστρέψει», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Μπάιντεν, ο οποίος δίχως να έχει αντιληφθεί το λάθος του, λίγο αργότερα επανέλαβε «Δεν είμαστε εδώ μόνο για σήμερα, είμαι αποφασισμένος ότι δεν θα αφήσουμε τίποτα πίσω. Θα το κάνουμε για εσάς», είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

«Φροντίζω να έχετε ένα μέρος να κοιμηθείτε, να φάτε, να σε βοηθήσω να ξαναχτίσετε τη ζωή σας στο Rolling Stone» είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος.