Ούτε φέτος κύλησαν όλα γαλήνια στην Ανάσταση καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας δεν έλειψαν οι τραυματίες από τα βεγγαλικά.

Φέτος λοιπόν, τα όσα συνέβησαν το βράδυ της φετινής Ανάστασης σε Σύμη, Αγκίστρι και Ρόδο με τρία παιδιά να τραυματίζονται σοβαρά από κροτίδες και βεγγαλικά φέρνουν στην επιφάνεια το πρόβλημα με το επικίνδυνο αυτό «έθιμο».

Από ένα τέτοιο «έθιμο» είχε χάσει τη ζωή του το 2011 στη Δροσιά της Χαλκίδας ο 7χρονος τότε Χρήστος όταν κάποιος πέταξε μια ναυτική φωτοβολίδα και αυτή είχε καρφωθεί στο μάτι του.

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που δημοσίευσε η αδερφή του, Γαρυφαλλιά, κάλεσε όλους όσοι νιώθουν Ανάσταση μόνο αν δουν φώτα στον ουρανό και «μπαμ μπουμ» να μην πάνε στην Εκκλησία.

Τι αναφέρει η Γαρυφαλλιά

«Το κάνω γιατί αν ένας άνθρωπος σκεφτεί με λογική ή σταματήσει αν το χέρι του κάνει πίσω θα είμαι περήφανη. Δεν το κάνω για μένα, γιατί το δικό μου κορμί το πόνεσα» λέει η νεαρή Γαρυφαλλιά.

Και συνεχίζει: «Το 2011 έπαψα να έχω παιδική ηλικία και αυτό χάρη σε κάποιον που πήγε να κάνει Ανάσταση χωρίς να σκεφτεί τους γύρω του. Απλά για να περάσει καλά αποφάσισε να απλώσει το χέρι και να πετάξει μια φωτοβολίδα που θα βρεθεί πάνω στον αδερφό μου, θα τον οδηγήσει στο νοσοκομείο και μετά από 5 ημέρες να φύγει από τη ζωή μας και να αφήσει πίσω αδέρφια και γονείς».

«Αυτό που θέλω να περάσω είναι ότι αν πιστεύεις ότι θα νιώσεις Ανάσταση αν σηκώσεις το κεφάλι και δεις πολλά φώτα και «μπαμ μπουμ», μην πας στην Εκκλησία, κάτσε στο σπίτι σου αν νιώθεις ότι μόνο έτσι θα καταλάβεις. Αν έχεις μια ανιψιά, έναν ανιψιό, ένα παιδί να κανονίζει με την παρέα του κάτι τέτοιο δείξ’ του αυτό το βίντεο. Μίλησε του ή τουλάχιστον προστάτευσέ τον γιατί είναι κρίμα μια άλλη οικογένεια να περάσει ό,τι και η δική μου. Εύχομαι να βάλουμε μυαλό όσοι χρειάζεται», καταλήγει.

Δείτε το βίντεο

@garufalia_Σήμερα λοιπόν δεν είναι η μέρα που θα ανεβάσω τα βίντεο μας γιατί αν κάτι δεν το κάνω αυθόρμητα προτιμώ να μην το κάνω καθόλου , Αύριο είναι μεγάλη Παρασκευή και Για το δικό μου σπίτι δύσκολες μέρες αν μπορείς κάπου να δείξεις αυτό το βίντεο είναι αποτρέψεις κάποιον θα με κάνει πραγματικά χαρούμενη Καλή Ανάσταση σου εύχομαι !!♬ πρωτότυπος ήχος – Γαρυφαλιά ‘Σούτζιου’

Τι είχε αναφέρει ο πατέρας του 7χρονου αγοριού

Για την τραγωδία αυτή είχε μιλήσει και ο πατέρας του 7χρονου, ο πατέρας Διονύσιος: «Το 2011 το Πάσχα, εδώ μπροστά στον ναό, την ώρα που λέγαμε το Χριστός Ανέστη, αρχίσανε οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά και μια από αυτές έφυγε και ήρθε στο παιδί μου».

Ο μικρός Χρήστος, σύμφωνα με τον ίδιο, βρισκόταν ακριβώς μπροστά από τον ιερέα πατέρα του ντυμένος παπαδάκι όταν η ναυτική φωτοβολίδα τον πέτυχε στο μάτι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μετά από λίγες ημέρες.

«Το μόνο που θυμάμαι είναι όταν του είπα σ’ αγαπάω ένα δάκρυ να βγαίνει από το μάτι του… τίποτα άλλο» είχε δηλώσει ο ιερέας συγκλονίζοντας με τη φράση του «πάλι καλά που ήτανε το παιδί μου».