Ακτιβιστές του κλίματος από τις ομάδες «Last Generation» και «Extinction Rebellion» έχουν ρίξει σε πολλά κτίρια στο Βερολίνο ένα υγρό που μοιάζει με λάδι, αλλά είναι μαύρο.

Μεταξύ αυτών ήταν το πρωί της Πέμπτης και το ομοσπονδιακό γραφείο του FDP στο Berlin-Mitte και η έδρα της Coke στη Γερμανία στην Stralauer Allee, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Επίσης, έριξαν αυτό το μαύρο υγρό στην έδρα της φαρμακευτικής εταιρείας Bayer στη Müllerstrasse, καθώς και σε πολλά άλλα κτίρια, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών.

Οι ενέργειες βρίσκονται «σε πλήρη εξέλιξη», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ νέες τοποθεσίες θα γίνονταν γνωστές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι ακτιβιστές έριξαν τη μαύρη μπογιά από κουβάδες στις μπροστινές πόρτες και στον χώρο εισόδου των κεντρικών γραφείων του FDP στην Reinhardtstrasse, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του dpa.

Στόχος το Κόμμα των Φιλελευθέρων

Στη συνέχεια, κόλλησαν αρκετές αφίσες, οι οποίες έγραφαν: «FDP: Επαγγελματίες στο μπλοκάρισμα, κολλημένοι στη μηχανή εσωτερικής καύσης».

Πριν από περίπου ένα μήνα, έριξαν ένα υγρό που έμοιαζε με λάδι πάνω σε μνημείο όπου είναι χαραγμένα τα άρθρα του Συντάγματος της Γερμανίας, κοντά στο κτίριο της Μπούντεσταγκ, της Κάτω Βουλής στο Βερολίνο, προκαλώντας επικρίσεις και οργή. Το μνημείο, ευτυχώς, μπορούσε να καθαριστεί γρήγορα και δεν υπέστη ζημιές.

Η ομάδα είχε προαναγγείλει περαιτέρω δράσεις για αυτές τις ημέρες, όπως αυτή της Πέμπτης το πρωί. Πρόσφατα, το κίνημα «Fridays for Future» είχε επίσης αποστασιοποιηθεί από τις δράσεις της «Last Generation».

«Η κλιματική κρίση χρειάζεται λύσεις για το σύνολο της κοινωνίας και μπορούμε να τις βρούμε και να αγωνιστούμε γι’ αυτές μόνο μαζί και όχι φέρνοντας τους ανθρώπους αντιμέτωπους στην καθημερινή ζωή», δήλωσε η εκπρόσωπος του κινήματος, Annika Rittmann.