Την Άλμπα Βερολίνου υποδέχεται απόψε το βράδυ (21:00) στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Euroleague.

Μια αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον με το τριφύλλι να θέλει να κλείσει με θετικό αποτέλεσμα την τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση της φετινής Euroleague.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το αποψινό παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, ενώ συμμετείχε κανονικά ο Ματ Τόμας. Παράλληλα, μέρος του προγράμματος ακολούθησαν και οι Ματέους Πονίτκα και Νέιτ Γουόλτερς.

Οι δηλώσεις του coach Σερέλη: 

Για την κατάσταση των Πονίτκα και Ουόλτερς: «Είμαστε λίγο καλύτερα, αλλά θα δούμε τι θα γίνει με Πονίτκα και Ουόλτερς. Όμως δεν νομίζω να έχουμε τους παίκτες σε αυτό το ματς».

Για το καλύτερο πρόσωπο που παρουσιάζει η ομάδα: «Υπάρχει μια βελτίωση και μια συνέχεια σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Αυτό είναι το πιο βασικό. Δεν είμαστε από αγωνιστική σε αγωνιστική διαφορετικοί σε μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού. Κυρίως στον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε άμυνα. Και το δεύτερο σημαντικό αρχίζουμε να σκεφτόμαστε και τις δύο πλευρές του παιχνιδιού ανεξάρτητα. Δηλαδή όταν στο παρελθόν η ομάδα ήταν καλύτερη στην επίθεση, έπαιζε και καλύτερη άμυνα. Πλέον έχουμε αρχίσει να το έχουμε διαφορετικά στο μυαλό μας και να ξεχωρίζουμε τις καταστάσεις. Στην άμυνα προσπαθούμε να είμαστε πάντα σοβαροί και στιβαροί. Στην επίθεση θα υπάρχουν και καλές και κακές επιλογές».

Για το γεγονός ότι η Άλμπα κάνει πάντα το παιχνίδι της ανεξάρτητα από το αν έχει στόχο: «100% ισχύει αυτό. Είναι μια ομάδα η οποία παρόλο που δεν έχει πολλές νίκες παίζει πολύ διαφορετικά απ’ όλες τις ομάδες. Μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, αλλά μπορεί και να χάσει από οποιονδήποτε. Και αυτό λόγω του τρόπου που παίζει. Με άγνοια κινδύνου. Και τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα ήθελαν. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή αμυντικά έχει πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι της».

Για το παιχνίδι με την Άλμπα, μίλησε και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, δηλώνοντας: «Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μας για την Ευρωλίγκα θέλουμε πολύ να πάρουμε τη νίκη και να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο».

Για την αμυντική βελτίωση που δείχνει η ομάδα: «Ο κόουτς τονίζει σε καθημερινή βάση πως η άμυνα δεν πρέπει να εξαρτάται από την επίθεση, δηλαδή από το αν θα μπαίνουν τα σουτ ή όχι. Και έτσι πρέπει να είναι. Το μπάσκετ έτσι είναι. Μια μέρα θα μπουν τα σουτ και την άλλη όχι. Η άμυνα και η ενέργεια πρέπει να είναι εκεί κάθε μέρα, τόσο στην προπόνηση όσο και στα ματς».

Για το παιχνίδι με την Άλμπα: «Η Άλμπα είναι μια ομάδα που τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, που σουτάρει πολύ. Διαθέτει παίκτες που παίζουν μαζί αρκετά χρόνια. Ξεκίνησαν πολύ καλά τη σεζόν, σόκαραν αρκετές ομάδες στην αρχή μεταξύ των οποίων και εμάς καθώς μας κέρδισαν με μεγάλη διαφορά. Σίγουρα μετά δεν είχαν την ανάλογη πορεία. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό έχοντας ως στόχο να αποχαιρετίσουμε τη σεζόν στην Ευρωλίγκα στο γήπεδό μας με τον καλύτερο τρόπο».

Από την άλλη η Άλμπα βρίσκεται στο 9-23 και στην 17η θέση και πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη. Μάλιστα, οι Βερολινέζοι, τη φετινή σεζόν έχουν πάρει σπουδαία αποτελέσματα, ενώ ήταν ανταγωνιστικοί στα περισσότερα παιχνίδια.

Οι δηλώσεις του προπονητή των Γερμανών, Ισραέλ Γκονθάλεθ: 

Ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι, χάρη και σε μερικές νέες προσθήκες. Αυτός μάλιστα είναι ο τελευταίος τους εντός έδρας αγώνας στην Ευρωλίγκα, οπότε θα κάνουν τα πάντα για να ευχαριστήσουν τους φιλάθλους τους. Το παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς ώστε να πάρουμε θετική ενέργεια για το πρωτάθλημα και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό προσφέρει μια πολύ καλή ευκαιρία για αυτό».

Το παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε βρει νικητές τους Βερολινέζους με 94-65.