Μετά το bullying που δέχτηκε ο 15χρονος μαθητής του Αρσακείου, ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση περιέγραψε τις προθέσεις της οικογένειας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το σχολείο απάντησε για το ζήτημα αυτό με μία απλή ανακοίνωση χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο συμβάν.

Όπως τόνισε ο Σπύρος Δημητρίου θα αναζητηθούν ευθύνες και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για όσα πέρασε ο 15χρονος στο σχολείο. Στην συνέχεια, επανέλαβε όσα υποστήριξε η μητέρα του αγοριού, ο δικηγόρoς της οικογένειας είπε στον ΑΝΤ1 ότι η «συγγνώμη» του σχολείου και τυχόν διοικητικά μέτρα που θα επιβάλει δεν τον ενδιαφέρουν.

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αναζητηθεί η ποινική ευθύνη»

«Διακρίνω ότι έχουν τελεστεί σοβαρά ποινικά αδικήματα, όχι μόνο από τους ανήλικους φερόμενους δράστες, που παρεμπιπτόντως δεν θα έχουν μεταχείριση σκληρού δικονομικού ποινικού καταναγκασμού, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν κλείσει τα 15 έτη και το δικαστήριο ανηλίκων επιβάλει μόνο κάποια αναμορφωτικά μέτρα.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αναζητηθεί η ποινική ευθύνη και να διωχθεί το εποπτικό περιβάλλον των ανηλίκων, που αφορά γονείς και κηδεμόνες, αλλά κυρίως το εποπτικό περιβάλλον που αφορά το περιβάλλον του σχολείου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρίου. Όπως σημείωσε «το σχολείο δεν λειτουργεί αυθαίρετα αλλά μέσα από κανονισμούς εγγυάται και οφείλει να παρέχει ασφάλεια κατά την παραμονή των μαθητών εκεί».

Τι ανέφερε ο δικηγόρος για την διευθύντρια του σχολείου

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου κλήθηκε να σχολιάσει και την πληροφορία ότι η διευθύντρια του Γυμνασίου στο Αρσάκειο Ψυχικού αρχικά ρώτησε όλα τα παιδιά του σχολείου εάν φοβούνται, στη συνέχεια ρώτησε και τον ανήλικο εάν φοβάται και όταν το παιδί απάντησε καταφατικά εκείνη απόρησε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό εφόσον έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια σχολικού εκφοβισμού».

Την Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου του Αρσακείου Ψυχικού προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το περιστατικό bullying με θύμα τον 15χρονο μαθητή. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί τόσο οι εμπλεκόμενοι μαθητές, οι 6 δράστες και το θύμα, όσο και οι κηδεμόνες τους ενώ η Διοίκηση του Αρσακείου με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Δείτε το βίντεο