«Δεν υπάρχει συγκάλυψη» στην υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες που έχουν γίνει, ότι το παιδί δέχτηκε επίθεση, διερευνώνται ενδελεχώς, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αθλιότητα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος στη συνέντευξή του στο MEGA, αναφέρθηκε μεταξύ, άλλων στο θέμα της βίας μεταξύ ανηλίκων,  στο σχέδιο για ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στη Μύκονο, καθώς και στο θέμα με τον φράχτη στον Έβρο. Σχολίασε δε και την αποφυλάκιση του παιδεραστή Σειραγάκη.

 Για την αποφυλάκιση του παιδεραστή

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος σχετικά με την αποφυλάκιση του παιδεραστή στην Κρήτη, δήλωσε τρομακτικά προβληματισμένος:

«Πείτε μου ποιος πατέρας αντέχει να βλέπει τον βιαστή του παιδιού του να αποφυλακίζεται; Ως πατέρας είμαι τρομακτικά προβληματισμένος από αυτή την απόφαση και ως υπουργός θέλω να σημειώσω ότι είναι ένα θέμα που αφορά τη δικαιοσύνη και θέλω να σημειώσω με χαρά την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, γι’ αυτήν την απόφαση.

Μένω στο ότι η δικαιοσύνη έχει παρέμβει μέσω του κ. Ντογιάκου. Ας δούμε το αποτέλεσμα και θα πάμε παρακάτω. Δεν είναι ζήτημα που αφορά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την εφαρμογή των νόμων. Οφείλει η κάθε εξουσία να είναι διακριτή και η δικαιοσύνη να παίρνει τις αποφάσεις και οφείλουμε να τις σεβαστούμε και να τις τιμούμε. Αυστηροποιήθηκαν οι ποινές, πιστεύω ότι είναι ένα ιδιαιτέρως ειδεχθές έγκλημα ας περιμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας που διέταξε ο κ Ντογιάκος.

«Δεν υπάρχει συγκάλυψη στην υπόθεση της 12χρονης»

Για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης και την επίθεση σε βάρος της που κατήγγειλε η θεία της ανήλικης, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως, «ένα θέμα είναι η πραγματικότητα -και θέλουμε να τη δούμε με ιδιαίτερο σεβασμό στη ζωή αυτού του παιδιού που έχει κακοποιηθεί με τον πιο άθλιο τρόπο και μάλιστα στα 12 του χρόνια- και ένα άλλο είναι ότι δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε θέμα για να κατασυκοφαντήσει την κυβέρνηση με ψέματα τα οποία δεν οδηγούν πουθενά.

Εάν σκέφτονται να κάνουν προεκλογική καμπάνια με τέτοιο τρόπο, κάνουν μεγάλο λάθος. Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους συζητήσεις», είπε και πρόσθεσε:

«Πάμε να δούμε το θέμα συγκεκριμένα. Πρώτον δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη. Είναι ένα σοβαρό θέμα αυτό. Η αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα γι’ αυτή την υπόθεση και οι 21 είναι στη φυλακή. Έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και όχι μόνο συγκάλυψη δεν υπάρχει αλλά υπάρχει αποκάλυψη της αλήθειας, διερεύνηση, η δικαιοσύνη θα μιλήσει και θα έχουν την τύχη την ποινή που τους αξίζει με βάση τους νόμους και την τρισάθλια συμπεριφορά τους. Να πάει και να καταθέσει το παιδί και να πει τα πάντα. Εμείς θέλουμε όσοι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία να πάνε στη φυλακή», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι αθλιότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Η θεωρία τους είναι ότι η αστυνομία δεν προσέχει το παιδί ώστε να πάθει κάτι το παιδί και να μην πάει ως μάρτυρας – γιατί είναι ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης – στη δίκη, όταν γίνει. Είναι μία άθλια συκοφαντία αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει συγκάλυψη, η αστυνομία οφείλει να προστατεύσει διακριτικά το παιδί και το κάνει, και οι εντολές που παίρνει είναι να το κάνει με ακόμη πιο αυξημένο τρόπο ούτως ώστε να μην αφήνει καμία αμφιβολία», σημείωσε.

«Εκεί που μένει το παιδί υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Υπάρχει επικοινωνία του επικεφαλής της αστυνομίας με τους οικείους του παιδιού.

Είχαν υπάρξει καταγγελίες για περιστατικά που είχαν αναστατώσει τους ανθρώπους, διερευνήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ, δεν επιβεβαιώθηκαν και τώρα υπάρχει μία καταγγελία υπό διερεύνηση. Παρακάλεσα να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί και να μην χρησιμοποιούν το δράμα ενός παιδιού που κακοποιήθηκε με τόσο βάναυσο τρόπο σε κομματικές σκοπιμότητες. Η ΕΛ.ΑΣ οφείλει να προσέχει την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού στο βαθμό που την αφορά», συνέχισε ο υπουργός.

Για την έξαρση της βίας στους νέους

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις συμμορίες ανηλίκων και την έξαρση της βίας στους νέους.

«Οι ιδιότητες των ανθρώπων είναι ενιαίες. Πιστεύω ότι ο πρώτος που έχει λόγο για τα παιδιά είναι οι γονείς, η οικογένεια. Εάν δεν ασχολείται η ελληνική οικογένεια με το παιδί της, δεν μπορεί να γίνει η δουλειά, θα βγουν τα παιδιά χούλιγκαν και θα ασκούν βία χωρίς λόγο και αιτία. Το φαινόμενο είναι οριζόντιο σε όλες τις κοινωνικές κατηγορίες του πληθυσμού και γι’ αυτό το βλέπει κάνεις σε όλες τις γειτονίες του λεκανοπεδίου της Αττικής και παντού. Οφείλουμε να ασχολούμαστε πάρα πολύ σοβαρά με τα παιδιά μας, γιατί είναι ό,τι καλύτερο έχει φτιάξει ένας άνθρωπος στη ζωή του.

»» Από εκεί και πέρα υπάρχει το σχολείο, οι ψυχολόγοι, η αυτοδιοίκηση, η αστυνομία επεμβαίνει όταν τα πράγματα παίρνουν αστυνομικό χαρακτήρα,  όταν συντελούνται αστυνομικές πράξεις, σε βιαιοπραγίες που συντελούνται έξω στους δρόμους, σε ξυλοδαρμούς, επιθέσεις που απειλούν τη ζωή αυτών των  παιδιών. Προφανώς οφείλει να επεμβαίνει η αστυνομία. Το πρώτο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να προλαβαίνουμε και σε αυτό το επίπεδο υπάρχει η οικογένεια και το σχολείο. Γίνονται πράγματα σε αυτή την  κατεύθυνση», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η αστυνομία έχει συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, και υπάρχουν περιπτώσεις που ειδικοί αξιωματικοί έχουν εκπαιδευτεί για αυτόν τον σκοπό, έχουν πάει στα σχολεία, έχουν μιλήσει και συζητήσει με τα παιδιά,. Έχουν αναλύσει θέματα και επιμένω ότι το πρώτο είναι η πρόληψη και την πρόληψη μπορεί να τη φέρει το οικογενειακό περιβάλλον», συμπλήρωσε.

«Θα πάνε 100 αστυνομικοί στη Μύκονο από τώρα έως τον Οκτώβριο»

Για τη μαφία στη Μύκονο, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως, «είναι μία περιοχή που προφανώς ισχύει και εκεί ο νόμος. Εάν νομίζουν ότι υπάρχει άλλο τοπίο και για εκείνους δεν υπάρχουν οι νόμοι, κάνουν λάθος. Αυτός είναι ο λόγος που έχει ξεκινήσει η μετακίνηση πολλών αστυνόμων από όλες τις υπηρεσίες στη Μύκονο. Θα αυξηθεί κατά 100 ο αριθμός των αστυνομικών στη Μύκονο τις προσεχείς μέρες. Θα τους πάρουμε από υπηρεσίες όλης της χώρας. Θα πάνε τώρα και θα μείνουν εκεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου».

Πρόσθεσε δε ότι: «Όταν μιλάμε για τη Μύκονο, ο πληθυσμός του νησιού το καλοκαίρι είναι υπερπολλαπλάσιος από αυτόν που υπάρχει το χειμώνα. Η αποστολή της ΕΛ.ΑΣ είναι να κατεβαίνουν στο νησί αιφνιδιαστικά, να κάνουν τα «χτυπήματα» που πρέπει και να επιστρέφουν. Δεν το κάνουμε μόνο στη Μύκονο θα πάνε και σε άλλα νησιά.

Οι πάντες περιμένουν από την αστυνομία να κάνει τα πάντα. Έχουμε στείλει 1.200 αστυνομικούς σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια σε αυτές τις κρίσιμες υποδομές και η εικόνα ασφαλείας της χώρας. Η εικόνα της χώρας είναι μία εικόνα ασφαλούς χώρας και αυτή θα την διαφυλάξουμε», δήλωσε.

Για την αύξηση των περιπολιών στην Αττική διευκρίνισε πως, «στις γειτονιές της Αττικής έχουμε τοποθετήσει 3.700 αστυνομικούς. Προσφάτως τον Ιανουάριο 600 ειδικούς φρουρούς και για τον λόγο έχουν αυξηθεί κατά 70 οι περιπολίες στους δρόμους του λεκανοπέδιου Αττικής. Το έτος 2022 είχαμε τις λιγότερες δολοφονίες τα τελευταία 15 χρόνια. Εξιχνιάστηκε το 90% των δολοφονιών»,

«Η απώλεια ανθρώπινης σώζει είναι ό,τι χειρότερο, όποιο και αν ήταν το θύμα. Άρα έχουμε την υποχρέωση έναντι κάθε ανθρώπου που έχασε τη ζωή του και την οικογένειά του, να βρούμε τους ενόχους.

Για τη δολοφονία Καραϊβάζ

«Σε ό,τι αφορά στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αυτό που θέλω να πω κατηγορηματικά είναι ότι γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται το παν για να βρεθούν εκείνοι που τον δολοφόνησαν. Θα κάνουμε το παν και να βρούμε εκείνους που τον δολοφόνησαν. Είναι δύο χρόνια από τη δολοφονία του. Δεν είναι θέμα ποια κυβέρνηση ήταν, οφείλουμε να βοηθάμε την ΕΛ.ΑΣ να κάνει σωστά τη δουλειά της και οφείλει η αστυνομία να βρει όλους τους ενόχους. Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο – «Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει χαμένα»

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε για τον φράχτη του Έβρου και τα πυρά της αντιπολίτευσης για την επέκτασή του.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ΝΔ ότι πάει να πιάσει το ακροδεξιό ακροατήριο, και σημείωσε πως «ο  ΣΥΡΙΖΑ τα έχει χαμένα. Εμείς ασχολούμαστε με το θέμα του φράχτη με σταθερό, σοβαρό και προγραμματισμένο τρόπο. Έχουν υπόψιν τους ότι η ΕΛ.ΑΣ το 2022 με την παρουσία της σταμάτησε την είσοδο στην Ελλάδα σε 265.000 παράνομους μετανάστες; Καταλαβαίνει κανείς τι θα είχε συμβεί στην Ελλάδα εάν είχαν μπει αυτοί μέσα στη χώρα μας; άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε την ταυτότητά τους, που δεν γνωρίζουμε τι ήρθαν να κάνουν; Οι αλλοδαποί που σχεδίαζαν το τρομοκρατικό χτύπημα στην εβραϊκή συναγωγή είχαν μπει παρανόμως στην Ελλάδα πριν 5 χρόνια. Κάνουμε πολύ καλά που ασφαλίζουμε τα σύνορά μας, που επεκτείνουμε τον φράχτη. Δεν ήταν μία αυθαίρετη απόφαση πολιτικού χαρακτήρα,  ήταν η εισήγηση της ηγεσίας και του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ που έχει την ευθύνη φύλαξης των συνόρων».

Πότε θα είναι έτοιμος ο φράχτης

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, μέσα στο 2023 θα έχουν τελειώσει τα 35 χιλιόμετρα, έχουμε έτοιμα 37,5 χιλιόμετρα και θα υπολείπονται άλλα 65 για να φτάσουμε στο 140 που είναι το εφικτό να γίνει.

«Πιστεύω μέσα στην επόμενη 3ετία θα έχει ολοκληρωθεί το έργο, εάν είναι η ΝΔ στην κυβέρνηση. Συμμεριζόμαστε την ανάγκη για ασφάλεια και το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων να κατασκευαστεί ο φράχτης στα σύνορα του Έβρου. Καλά θα κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ να πάνε μία βόλτα στον Έβρο και στη Μακεδονία και τα Θράκη, να μιλήσουν  με τους ανθρώπους και αν βρουν έναν που να μην θέλει τον φράχτη να έρθουν να μου τον δείξουν. Έχω πάει 15 φορές ως υπουργός εκεί πάνω, κι όλοι οι άνθρωποι ζητούν την ταχύτατη επέκταση του φράχτη», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Δείτε τη συνέντευξή του στο MEGA