Στην αποκάλυψη ότι το επόμενο βήμα της ψηφιοποίησης θα είναι ένα ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο για όλο το Δημόσιο, προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο κ. Πιερρακάκης αποκάλυψε ότι ένα έργο που δημοπρατείται και σύντομα θα είναι έτοιμο, είναι αυτό του ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου για όλο το δημόσιο, το οποίο θα καλούν οι πολίτες για όλες της διεργασίες του δημοσίου τομέα και την κάθε περίπτωση θα χρεώνεται αποκλειστικά ένας υπάλληλος.

Επίσης υπογράμμισε ότι «έχουμε ψηφιοποιήσει 1.530 υπηρεσίες στο gov.gr και συνολικά έχουμε μετρήσει ότι υπάρχουν 5.500»  ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Προσέθεσε δε ότι έχουν ήδη δημοπρατηθεί μεγάλα έργα ψηφιοποίησης, όπως του ΕΦΚΑ, των νοσοκομείων και της πολεοδομίας, τα οποία θα έχουν σύντομα ανάδοχο και σε βάθος τετραετίας θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους, παρουσιάζοντάς μας ένα τελείως διαφορετικός κράτος.

Για τα Τέμπη

Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι «με το ατύχημα στα Τέμπη διαπιστώνουμε ότι κομμάτια της πολιτείας δεν έχουν φτάσει εκεί που πρέπει στον 21ο αιώνα» και προσέθεσε ότι «έχουμε πολλές εκκρεμότητες στην ψηφιακή διακυβέρνηση που στόχος μας είναι να τις ολοκληρώσουμε την επόμενη τετραετία, αφού για πρώτη φορά έχουμε μετρήσει ποιες είναι οι εκκρεμότητες».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «όλα αυτά που γίνονται, γίνονται επειδή υπάρχει η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Εκλογές

Σε ότι αφορά τις εκλογές και την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για ορισμό ενός προσώπου κοινής αποδοχής στη θέση του πρωθυπουργού σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε:

«Είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο, πρωθυπουργός κυβερνήσεων συνεργασίας να είναι ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος. Αυτό είναι κεκτημένο και στην Ελλάδα. Το είδαμε στην περίπτωση του κ. Βενιζέλου που επέλεξε τον κ. Σαμαρά, και την περίπτωση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο. Σε αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούμε.

»Και ως βουλευτής της ΝΔ υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, σας διαβεβαιώνω ότι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ θεωρούμε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα στις εκλογές και βλέπουμε ως μοναδική επιλογή μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, στις πρώτες εκλογές επιλέγουμε ποιος θα μας κυβερνήσει και στις δεύτερες το πως θα μας κυβερνήσει».