Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ομάδα ατόμων έκλεισε την Πατησίων και έβαλε φωτιά σε κάδους και στη συνέχεια επιτέθηκαν σε περιπολικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, δύο από τους αστυνομικούς που επέβαιναν στο περιπολικό κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι οποίες επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο αστυνομικούς πυροβόλησε 2-3 φορές στον αέρα.

Σημειώνεται, ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για άσκοπη χρήση όπλου ενώ ο αστυνομικός έχει συλληφθεί.

Δείτε το βίντεο:

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, και περί ώρα 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.

Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.