Πρεμιέρα για την ελληνική αγορά θα κάνει η Jeep με το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό SUV της. Η αμερικάνικη φίρμα θα προσφέρει το νέο μοντέλο με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει 156 ίππους με τη ροπή να σκαρφαλώνει στα 260 Nm. Το μεγάλο του ατού η αυτονομία του θα αγγίζει τους 550 ίππους. Το νέο μοντέλο που διατηρεί τα χαρακτηριστικά των μοντέλων Jeep έχει ιδιαίτερη άνετη καμπίνα όντας ένα μοντέλο που έχει χτιστεί για το ευρωπαϊκό κοινό. Το μοντέλο πρόσφατα κέρδισε την κορυφαία διάκριση Car Of The Year 2023, αποτελεί ορόσημο για τη μάρκα, επιταχύνοντας σημαντικά την πορεία εξηλεκτρισμού της. Την παραγωγή του ανέλαβε μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής του Ομίλου Stellantis, το εργοστάσιο του Tychy στην Πολωνία.

Όπως τονίζει η Jeep το νέο Avenger είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξ’ αρχής ως ένα αυθεντικό Jeep, με ατού το μοναδικό DNA της μάρκας μέσα από ένα συμπαγές SUV. Το στυλ του είναι αυθεντικό όπως και τα πρώτα της μοντέλα με την χαρακτηριστική μάσκα ενώ η τεχνολογία κάνει …πάρτυ στο ηλεκτρικό μοντέλο. Με ευρωπαϊκή ταυτότητα διακρίνεται για τον περιπετειώδη χαρακτήρα υποσχόμενο άνετες διαδρομές εντός και εκτός πόλης ενώ δεν θα αρνηθεί να κινηθεί με μαεστρία και ασφάλεια σε πιο απρόσιτα εδάφη. Εδώ έχει σύμμαχο τα χρήσιμα και πολλαπλά συστήματα Selec-Terrain® και Hill Descent Control.

Επίσης, η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος στην κατηγορία και οι κορυφαίες γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής, προσφέρουν πρωτόγνωρες δυνατότητες κίνησης. Το Avenger εφοδιάζεται με ένα νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης απόδοσης 156 ίππων που τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 400χλμ. σε μικτές συνθήκες ή 550χλμ. σε αστικές συνθήκες.

Το νέο Jeep Avenger είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελίες και στην Ελληνική αγορά με τιμές από 27.500 ευρώ, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει το κρατικό πρόγραμμα επιδότησης, Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’. Όλες οι εκδόσεις του μοντέλου καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ., ενώ η μπαταρία έχει 8ετή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. Οι αφίξεις των πρώτων αυτοκινήτων στην Ελλάδα αναμένεται εντός του 2ου τριμήνου του έτους.