Συγκεκριμένα, το νέο κορεάτικο και αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο προσφέρει αυτονομία 610 χλμ με δυνατότητα πολλαπλής φόρτισης 400-V/800-V . Όπως τονίζουν στελέχη της φίρμας : «Το IONIQ 6 είναι το επόμενο φιλόδοξο βήμα προς την στρατηγική της Hyundai Motor να επιταχύνει τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση και να κατακτήσει τη θέση του παγκόσμιου ηγέτη στα EV». Eίναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο αυτοκίνητο με μήκος 4,8 μέτρα με το εσωτερικό του να είναι ειδικά σχεδιασμένο για να χρησιμεύσει ως ένα άνετο και εξατομικευμένο καταφύγιο.

Με γνώμονα την οικονομία τα καθίσματα του αυτοκινήτου είναι ειδικά κατασκευασμένα για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και είναι περίπου 30% λεπτότερα από αυτά των συμβατικών μοντέλων, παρέχοντας περισσότερο χώρο για τους επιβάτες προσφέροντας σε κάθε θέση θύρες USB. Το IONIQ 6 διαθέτει επίσης e-ASD,ένας ιδιαίτερος ήχος που μοιάζει με διαστημόπλοιο και προστίθεται στην καμπίνα, με τη χροιά του να μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης του οχήματος.Κάτω από το καπό του το IONIQ 6 φέρει ηλεκτρικούς κινητήρες και μια μπαταρία μεγάλης εμβέλειας 77,4 kWh που μπορεί να συνδυαστεί δύο ηλεκτροκινητήρες.

Στην κορυφαία έκδοση αποδίδει ισχύ 325 ίππων (239 kW) και 605 Nm ροπής φθάνοντας από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα.  Πρεσβεύει την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η οποία με την τυπική μπαταρία 53 kWh, εκτιμάται ότι είναι κάτω από 14 kWh/100 χλμ.  Mπορεί να υποστηρίξει υποδομές φόρτισης 400-V και 800-V, με βασική φόρτιση 800 V. Με φορτιστή 350 kW, το IONIQ 6 μπορεί να φορτίσει από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά.Στο εσωτερικό του δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό ο  αρθρωτός πίνακας οργάνων με οθόνη αφής του IONIQ 6 και το σύστημα πολυμέσων 12 ιντσών που παρέχει χαρτογράφηση της ακτίνας του ταξιδιού σε πραγματικό χρόνο με βάση την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης. Φέρει πληθώρα εφαρμογών , όπως Apple CarPlay και Android Auto, ενώ διατίθεται υποστήριξη πολλαπλών συνδέσεων Bluetooth.

Από το νέο μοντέλο δεν λείπουν στα συστήματα υποβοήθησης  όπως το σύστημα Highway Driving Assist 2 (HDA 2) που βοηθά στη διατήρηση μιας καθορισμένης απόστασης και ταχύτητας από το προπορευόμενο όχημα αλλά και το Smart Cruise Control (SCC) για τη διατήρηση της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα. Η παραγωγή του IONIQ 6 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το σε λίγο χρονικό διάστημα .