H τεχνολογία διεισδύει στην αυτοκινητοβιομηχανία με ταχύτατους ρυθμούς την στιγμή που οι εταιρείες επιταχύνουν την ηλεκτροκίνηση και τις στρατηγικές που διέπουν αυτές. Μεγάλα σχήματα ( όπως η Stellantis που απαρτίζεται από 10 και πλέον εταιρείες) ή ο δυναμικός όμιλος της Hyundai – Kia μετασχηματίζουν τις μονάδες παραγωγής τους, από κατασκευαστές σε μοντέλα βενζίνης σε πρότυπα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτροκινητήρων.

Πρόσφατα μια ακόμη εταιρεία η Nissan παρουσίασε το μακροπρόθεσμο όραμα της για την ηλεκτροκίνηση το Nissan Ambition 2030, δίνοντας έμφαση στις εναλλακτικές και πρωτοπόρες δυνατότητες κινητικότητας, που θα επιτρέπουν στενότερες συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων και της ευρύτερης κοινωνίας.

Οι νεες πρωτοβουλίες της Nissan που θέτουν τα θεμέλια της ηλεκτροκίνησης, έχει ως στόχο την διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων και των μοντέλων με την τεχνολογία  e-POWER, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην κατασκευή των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της παγκοσμίως . Ειδικότερα η Nissan έχει θέσει ως στόχο να παρουσιάσει μια πλούσια γκάμα από ηλεκτρικά μοντέλα με συναρπαστικά και διαφορετικά “εξηλεκτρισμένα” οχήματα, παρουσιάζοντας 27 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων 19 νέων αμιγώς ηλεκτρικά , έως το 2030. Τα επόμενα χρόνια η VW θέτει σε τροχιά εξηλεκτρισμού το επιτυχημένο της Golf ενώ την πρίζα δεν θα την γλιτώσει ούτε το Tiguan.

Φέτος η ηλεκτρική γκάμα θα προσφέρει μια σειρά νέων μοντέλων όπως το  πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Abarth με ισχυρό κινητήρα που αποδίδει 155 ίππους και θα λανσαριστεί στην χώρα μας σε λίγες ημέρες. Επίσης είναι διαθέσιμα στην χώρα μας τα νέα Q8 e-tron και Q8 Sportback e-tron, τα μεγάλα SUV με ισχυρά ηλεκτρικά μοτέρ και αυτονομία έως 500 χιλιόμετρα. Το νέο DS3 E-TENSE θα έρθει στη χώρα μας το επόμενο διάστημα με δυναμικό ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει 156 ίππους.

Από τις πολυαναμενόμενες εκδόσεις θα είναι και του νέου  IONIQ 6 σε δύο εκδοχές με ένα ή δύο ηλεκτροκινητήρες, ισχύ από 225 έως 320 ίππους και αυτονομία έως 600χλμ!

Επίσης, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Jeep, με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 156 ίππων και μέση αυτονομία 400 χιλιόμετρα το Avenger είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα και επωφελείται της κρατικής επιδότησης των 8.000 ευρώ.

Σε πολυτελή σαλόνια εισέρχεται και η Κia που θα παρουσιάσει μια  ναυαρχίδα, το EV9, ένα ακόμη αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Διαθέσιμη προς παραγγελία είναι και η μεγάλη Mercedes EQE SUV, το νέο ηλεκτρικό SUV με ηλεκτροκινητήρες από 292 έως και 626 ίππους. Στην ελληνική αγορά προσφέρεται και το νέο Ariya της Nissan που στην εφαλτήρια εκδοχή του αποδίδει 218 ίππους και με τη βασική μπαταρία του προσφέρει αυτονομία έως 360 χιλιόμετρα. Η μεγαλύτερη μπαταρία συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 242 ίππων αυξάνει την αυτονομία έως 533 χιλιόμετρα.