Σοκ αλλά και πολλά ερωτηματικά προκαλεί με ένα 11χρονο αγοράκι να ακροβατεί στο περβάζι παραθύρου στο τρίτο όροφο του κέντρου «ειδικών θεραπειών» για παιδάκια ΑμεΑ στην Καλλιθέα.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι.

Το 11χρονο αγοράκι ακροβατούσε – άγνωστο για πόση ώρα – από την μια πλευρά του παραθύρου στην άλλη, ενώ το πλησίασε ακόμα ένα παιδάκι από το εσωτερικό τραβώντας την κουρτίνα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kallitheaonline.gr.

Κάτοικος της περιοχής κάλεσε αμέσως την αστυνομία

Κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε τις Αρχές, έχοντας φωτογραφίσει και το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν ένα άτομο φερόμενο ως υπεύθυνο του κέντρου και τρεις εργαζόμενους και τους οδήγησαν στο κρατητήριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε βάρος των υπευθύνων του συγκεκριμένου κέντρου έχουν σχηματισθεί κατά το πολύ πρόσφατο παρελθόν ακόμα 4 δικογραφίες για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Η μια υπόθεση αφορά ένα παιδάκι ΑμεΑ το οποίο βρέθηκε ευτυχώς πολύ γρήγορα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας… στο διάζωμα επί της λεωφόρου Θησέως.

Άλλη υπόθεση αφορά πάλι παιδί ΑμεΑ του συγκεκριμένου κέντρου το οποίο έφυγε από το κέντρο και βρέθηκε από αστυνομικούς… στην πλατεία Αττικής.

Σε άλλη υπόθεση, παιδάκι ΑμεΑ το είχαν ξεχάσει έξω από το κέντρο.

Ενώ το συγκεκριμένο κέντρο έχει απασχολήσει και την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων πριν από μερικούς μήνες έπειτα από καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών.