Και ο Ερλινγκ Χάαλαντ το… βιολί του! Με τον Νορβηγό σούπερ σταρ να πετυχαίνει χατ-τρικ, η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε την Μπέρνλι με 6-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του FA Cup.

Ο Σκανδιναβός έχει σκοράρει 8 γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια, ενώ έφτασε τα 6 χατ-τρικ στη φετινή σεζόν και συνολικά τα 42 γκολ, με τον αστέρα της Σίτι να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε ένα ακόμα παιχνίδι της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Το… show του Νορβηγού στο αποψινό παιχνίδι άρχισε στο 32’, όταν βγήκε τετ α τετ με τον Πίκοκ-Φάρελ, μετά την κάθετη πάσα του Άλβαρες και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 για τους Πολίτες.

Τρία λεπτά αργότερα ο Χάαλαντ έκανε το 2-0. Ο Φόντεν γύρισε στον Χάαλαντ και αυτός διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Στο 59’ ο Σκανδιναβός ολοκλήρωσε το χατ-τρικ, σκοράροντας από κοντά για το 3-0. Στο 62’ ο Χάαλαντ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, μετά το γύρισμα του Ντε Μπρόινε και στο 68’ ο Πάλμερ έγραψε το  5-0. Το τελικό 6-0 διαμόρφωσε ο Άλβαρες στο 73’.

ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Γουόκερ, Ντίας(64’ Ακάντζι), Λαπόρτ, Λιούις, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε(89’ Γκρίλις), Φόντεν, Μάχρεζ, Άλβαρες, Χάαλαντ(64’ Πάλμερ)

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πίκοκ-Φάρελ, Ρόμπερτς, Αλ Ντακχίλ, Μπέιερ, Μάατσεν(77’ Τέιλορ), Κούλεν, Γκούντμουντσον(46’ Κορκ), Ζαρουρί, Τέλα(64’ Μπαφέμι), Βιτίνιο(77’ Μπάστιεν), Φόστερ(46’ Μπαρνς)