Η Hyundai ενισχύει τη γκάμα της με το νέο Kona, μοντέλο που εξηλεκτρίζεται έχει αναβαθμισμένη τεχνολογική εξέλιξη και παραμένει άνετο όπως και ο προκάτοχς τους. Ανήκει στην κατηγορία των B-SUV, με πρωταγωνιστή την μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση (EV) ενώ η γκάμα συμπληρώνεται από τις εκδόσεις EV (βασική ή μεγάλης αυτονομίας), τις πλήρως υβριδικές (HEV), αυτές με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) καθώς και τις σπορ εκδόσεις N Line. Στην εξωτεριή του εμφάνιση το νέο μοντέλο προσφέρει πιο δυναμική σχεδίαση και αναβαθμισμένες διαστάσεις του, με πλήρες πακέτο από νέες τεχνολογίες όπως η διπλή οθόνη 12,3 ιντσών, και το Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

Ειδικότερα η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του, το KONA Electric προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία στα 490 χιλιόμετρα.  Στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης το νέο μοντέλο διαθέτει το προηγμένο πακέτο υποβοήθησης του οδηγού SmartSense (ADAS) και τα συστήματα ασφαλείας SmartSense της Hyundai, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, της υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA), της οθόνης προβολής τυφλού σημείου (BVM), της απομακρυσμένης έξυπνης υποβοήθησης στάθμευσης (RSPA) και της παρακολούθησης κατάστασης οδηγού (DSM).  Ο οδηγός μπορεί να βλέπει τις λειτουργίες του μέσω του Head Up Display που εμφανίζονται στο παρμπρίζ σε μια περιοχή προβολής 12 ιντσών στο παρμπρίζ.

Το ολοκαίνουργο KONA ανεβάζει τη συνδεσιμότητα σε επόμενο επίπεδο με συνεχείς ενημερώσεις λογισμικού Over-the-Air (OTA), επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να εξοικονομήσουν κόστος και να συντηρήσουν τα αυτοκίνητά τους με το πιο πρόσφατο λογισμικό.Στον τομέα της άνεσης ο χώρος αποσκευών του αγγίζει τα 466 λίτρα.

Μεταξύ των συστημάτων ξεχωρίζει το Driver Status Monitor (DSM) που χρησιμοποιεί την εσωτερική κάμερα για να αναλύσει το πρόσωπο του οδηγού και, σε περίπτωση υπνηλίας ή απροσεξίας, να τον ειδοποιήσει ή να παρέμβει, εάν είναι απαραίτητο. To ολοκαίνουριο ΚΟΝΑ αναμένεται στην Ελλάδα τον ερχόμενο Ιούνιο  και αντίστοιχα το ηλεκτροκίνητο (EV) ΚΟΝΑ τον Οκτώβριο 2023.