Στην οριστική διαγραφή του Κωνσταντίνου Πλεύρη από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες, το Πειθαρχικό Τμήμα του συλλόγου με αφορμή τον –κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην αίθουσα, του δικαστηρίου, κατά τη δίκη της Χρυσής Αυγής το περασμένο Φθινόπωρο.

Μάλιστα, η  ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού δεν χορηγεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που αναμένεται να ασκήσει ο κ. Πλεύρης, έτσι έχει άμεση ισχύ, όπως μεταδίδει το dikastiko.gr.

Αμετανόητος

Η πειθαρχική δίωξη από τον ΔΣΑ σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη ασκήθηκε μετά τον κατ’ επανάληψη ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στην δικαστική αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, κατά τη δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο συνήγορος του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, είχε κληθεί για εξηγήσεις  ενώ μετά την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, στη συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε χαιρετήσει για άλλη μία φορά ναζιστικά μέσα στην αίθουσα, λέγοντας πως υποστηρίζει τον Μεταξά.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι, δεν είμαστε ναζί», είχε πει, ο Κ. Πλεύρης κατά την έναρξη της διαδικασίας και σήκωσε το χέρι κάνοντας τον ναζιστικό χαιρετισμό.