Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω σε 52χρονο για τη δολοφονία 55χρονου τοξικομανή στη Ρόδο. Ο καταδικασθείς ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε κατάσταση «ελαττωμένης ικανότητας για καταλογισμό, λόγω των στερητικών συνδρόμων που ένιωθε».

Ειδικότερα, ο 52χρονος από τη Ρόδο κρίθηκε ένοχος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» του 55χρονου συγκάτοικού του, και καταδικάστηκε σε ισόβια.

Ο 52χρονος υποστήριξε ότι τελούσε σε σύγχυση και σήμερα επανέλαβε ότι δεν θυμάται ακριβώς τι είχε συμβεί.

Συγκεκριμένα απέδωσε το έγκλημα, που ομολόγησε προανακριτικώς, ενώ αρχικώς επεδίωξε να αποπροσανατολίσει τις αρχές, σε βρασμό ψυχικής ορμής ή ότι βρισκόταν σε κατάσταση ελαττωμένης ικανότητας για καταλογισμό λόγω των στερητικών συνδρόμων που ένιωθε και που τον οδήγησαν σε βίαιη αντίδραση έναντι του φίλου του όταν διαπίστωσε ότι ο τελευταίος δεν του έδινε διεγερτικά για να ικανοποιήσει την εξάρτησή του.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι ο θάνατος του 55χρονου προέκυψε από πνιγμό από το αίμα που συσσωρεύθηκε στον λαιμό και στους πνεύμονές του από τα σφοδρά χτυπήματα που υπέστη από τον δράστη.

Το χρονικό του εγκλήματος

Από την προανάκριση προέκυψε ότι την 25η Απριλίου 2022 το βράδυ ο κατηγορούμενος αρχικά διαπληκτίστηκε με τον συγκάτοικό του και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο έδαφος και συγκεκριμένα στο χώρο του υπνοδωματίου.

Εκεί τον γρονθοκόπησε εκ νέου με πρωτοφανή σφοδρότητα και μανία, επανειλημμένα ενώ φέρεται να χρησιμοποίησε την πατερίτσα υποστήριξης που έφερε λόγω χρόνιου προβλήματος που αντιμετώπιζε στο ισχίο.

Στη συνέχεια, ο δράστης τον έσυρε και τον τοποθέτησε στο κρεβάτι του, έβγαλε τα ρούχα του θύματος, τα οποία είχαν ίχνη αίματος και του έβαλε καθαρά ρούχα.

Έκρυψε επιμελώς σε χώρο του σαλονιού κουβέρτα με ίχνη αίματος και φρόντισε να πλύνει στο πλυντήριο το σύνολο των ενδυμάτων που είχαν ίχνη αίματος και θα τον ενοχοποιούσαν.

Στη συνέχεια, φρόντισε να αλλοιώσει τη σκηνή του εγκλήματος σφουγγαρίζοντας και σκουπίζοντας τα ίχνη αίματος που υπήρχαν στο χώρο καθώς επίσης και τα αίματα στο πρόσωπο του θύματος.

Μετέβη ακολούθως στην οικία του φίλου του για να τον φιλοξενήσει ενώ το πρωί τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ και στην αστυνομία δηλώνοντας τον αιφνίδιο θάνατο αναφέροντας αρχικά πως δεν γνώριζε πώς αυτός είχε επέλθει.

Απολογούμενος είχε πει προανακριτικώς ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών όπως και ο ίδιος και ότι του είχε δώσει την 25η Απριλίου 2022 40 ευρώ για να αγοράσει σίσα ή κρύσταλλο ή αμφεταμίνη.

Όταν γύρισε του ζήτησε να του δώσει το μερίδιο του και εκείνος του έλεγε να περιμένει. Την τελευταία φορά που του ζήτησε το μερίδιο του και δεν του το έδωσε θύμωσε, τον έσπρωξε, και εκείνος και όπως περιέγραψε μετά έπαθε… «μπλακ άουτ».