Κάθε Σαββατοκύριακο, στις 08:50, στο MEGA, η εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη μάς δίνει πολύτιμες συμβουλές για το  πώς θα βελτιώσουμε τη ψυχική αλλά και τη σωματική μας υγεία.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου

Η εκπομπή εξετάζει αυτό που επιστημονικά ονομάζεται «μικροβίωμα του εντέρου». Πρόκειται για τα μικρόβια που υπάρχουν στο έντερο και τα οποία αν βρίσκονται σε ισορροπία μπορεί να μας χαρίσουν διαύγεια, καλή διάθεση, καλή άμυνα του οργανισμού και πολλά άλλα στα οποία δεν πάει ο νους μας.

Επιστήμονες εξηγούν τι είναι όλα αυτά που κάνουμε και καταστρέφουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας και δίνουν πρακτικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε τα καλά μικρόβια που υπάρχουν στο έντερό μας.

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η τραγουδίστρια Ελισάβετ Σπανού, η οποία λόγω της κακής λειτουργίας του εντέρου της υποφέρει από φουσκώματα και πόνο, γεγονός που έχει επιπτώσεις και στη ψυχολογία της.

Στην ίδια εκπομπή αναλύεται και ένα ακόμη ενδιαφέρον θέμα που αφορά την ιατρική του τρόπου ζωής κι όλα όσα μπορούμε να αλλάξουμε στην καθημερινότητά μας για να προλάβουμε ή και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα υγείας. Επιπλέον επιστήμονες απαντούν για τις εξετάσεις που πρέπει να κάνουν τα παιδιά όταν αθλούνται.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου

Η εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» φωτίζει το φλέγον ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού (bullying). Πρόκειται για ένα υπαρκτό φαινόμενο όχι μόνο στις αυλές των σχολείων αλλά και στις σχέσεις μας, τις προσωπικές, τις οικογενειακές, ακόμη και στο εργασιακό περιβάλλον.

Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού(6 Μαρτίου), η εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» εξετάζει αυτά τα φαινόμενα και με τη βοήθεια της συμβουλευτικής ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας μαθαίνουμε πώς πρέπει να αντιδράσουμε είτε είμαστε θύματα είτε θεατές αυτής της κατάστασης.

Την δική του εμπειρία καταθέτει ο ηθοποιός Νίκος Γκέλια, ο οποίος εξηγεί πως ο σχολικός εκφοβισμός που δέχτηκε όταν ήταν παιδί τον «πείσμωσε» για να γίνει καλύτερος και να πετύχει τα όνειρά του. Επίσης, μιλάει και ως πατέρας και πως θα αντιμετώπιζε την κατάσταση αν η κόρη του έπεφτε θύμα bullying.

Στα υπόλοιπα θέματα της εκπομπής, εξετάζονται οι νεότερες συστάσεις όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ αλλά και τη διατροφική αξία των πιο γνωστών βοτάνων της ελληνικής γης.

«ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»

ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 08:50 ΣΤΟ MEGA

#OlaGiaTiZoiMas