Εξελίξεις αναμένονται για την υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς θεωρείται θέμα ωρών, να ασκηθούν κι άλλες διώξεις κατά τουλάχιστον 3 ατόμων -πέρα από τον μοιραίο σταθμάρχη Λάρισας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, η δικαστική έρευνα, στρέφεται σε πρόσωπα που υπηρεσιακά είναι πάνω από τον σταθμάρχη, αλλά και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες εις βάρος των οποίων αναμένεται να ασκηθεί δίωξη για ίδια ή «συναφή αδικήματα», όπως ανέφερε σε δικαστικό έγγραφο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Με το έγγραφο αυτό, ο εισαγγελέας ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, για να οριστούν ένας εφέτης ανακριτής και αναπληρωτής του ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διώξεις σε τρία πρόσωπα

Πρόκειται για άτομα που έβαλε στο κάδρο και ο μοιραίος σταθμάρχης κατά την απολογία του, και δη τον επιθεωρητή στη διεύθυνση της κυκλοφορίας αλλά και συναδέλφους του σταθμάρχες. Ειδικότερα, επιβαρυντικά στοιχεία, έχουν συγκεντρωθεί, όπως μεταδίδεται, για τον επιθεωρητή που έβαλε τον άπειρο σταθμάρχη στη βάρδια, τον σταθμάρχη της απογευματινής βάρδιας που όφειλε να μείνει στη θέση του έως τις 11 το βράδυ, αλλά και τον κεντρικό υπεύθυνος για τις βάρδιες στα κρίσιμα σιδηροδρομικά πόστα που είναι εκείνος ο οποίος δίνει τις γενικές κατευθύνσεις για να μπορούν να διασφαλίζονται η μετακίνηση των επιβατών και η κυκλοφορία των τρένων.

Την ίδια ώρα, η ανακρίτρια της υπόθεσης ήδη εξετάζει ως μάρτυρες σταθμάρχες που υπηρετούν στη Λάρισα και άλλους εργαζόμενους του ΟΣΕ, ενώ αναμένονται με  ενδιαφέρον οι πραγματογνωμοσύνες που ήδη έχουν διαταχθεί από εισαγγελικής πλευράς.

Πρόκειται για δυο δικαστικούς πραγματογνώμονες οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έχουν οριστεί και πιθανότατα σήμερα θα δώσουν τις πρώτες εκτιμήσεις τους στις δικαστικές αρχές της Λάρισας.