Δύο κυβερνητικές προσπάθειες εμπλοκής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην υπόθεση των Τεμπών, σε μια προσπάθεια «αποπροσανατολισμού», βλέπουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη -και απαντούν σε σκληρό τόνο.

Η πρώτη ήταν αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη για την φερόμενη εμπλοκή «πράσινου» συνδικαλιστή στον διορισμό του σταθμάρχη που έκανε το μοιραίο λάθος, το οποίο οδήγησε στην σύγκρουση των δύο τρένων.

Κεντροαριστερά στελέχη μιλούσαν για «γαλάζια μονταζιέρα» που έχει στόχο να ρίξει το φως της δημοσιότητας μακριά από τις ευθύνες και τις ολιγωρίες της κυβέρνησης.

«Ο λαλίστατος Άδωνις Γεωργιάδης προσβάλλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού επιχειρώντας χυδαία να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για τον θάνατο 57 συμπολιτών μας. Ας μην ψάχνουν καταφύγιο σε φτηνά μικροκομματικά παιχνίδια και ας ανταποκριθούν στη σοβαρότητα των στιγμών», ανέφερε σε σχόλιο το γραφείο τύπου της Χαριλάου Τρικούπη.

Η υπόθεση της άδειας στον επιθεωρητή

Ως δεύτερη απόπειρα εμπλοκής του ΠΑΣΟΚ στην αλυσίδα των ευθυνών για τα Τέμπη θεωρούν την αναφορά του Θάνου Πλεύρη πως ο γιατρός που έδωσε την αναρρωτική άδεια (μετά το δυστύχημα) στον προϊστάμενο του σταθμάρχη, ο οποίος «έβγαλε» την συγκεκριμένη βάρδια της Τρίτης, είναι υποψήφιος βουλετής με το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος επιθεωρητής φέρεται να έχει όντως θέμα υγείας που δικαιολογεί την αναρρωτική -κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας. Την συγκεκριμένη άδεια φέρεται να την ζήτησε αφότου ο ίδιος είχε καταθέσει στις Αρχές για το δυστύχημα, όχι μια, αλλά δύο φορές.

«Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης σε διατεταγμένη υπηρεσία, εμμένουν στον δρόμο της διακίνησης σεναρίων, ενώ ο ελληνικός λαός πενθεί. Από την καθυστερημένη συγγνώμη, πέρασαν στην αδιάντροπη αθλιότητα για να ξεπλύνουν τις εγκληματικές τους ευθύνες. Αλήθεια, τι θα πει αυτή η κυβέρνηση στους γονείς των φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους πηγαίνοντας στα πανεπιστήμιά τους; Ότι για όλα φταίει ένα ιατρικό παραπεμπτικό δυο μέρες μετά την τραγωδία;», ανέφεραν το βράδυ από την Χαριλάου Τρικούπη.

«Οι ακροδεξιοι προπαγανδιστές δίνουν αγώνα για να σώσουν τις καρέκλες τους αποδεικνύοντας και πάλι ότι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία. Ντροπή, ντροπή, ντροπή!».