Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, ο κιθαρίστας της θρυλικής ροκ μπάντας Lynyrd Skynyrd, Γκάρι Ρόσινγκτον, ο οποίος ήταν το τελευταίο εν ζωή από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος.

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του Ρόσινγκτον, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κιθαρίστας στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα με την υγεία του.

Το 2021 υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της μπάντας.

«Θα παίζει μουσική στον ουρανό»

Η θλιβερή είδηση έγινε γνωστή από ανάρτηση στον λογαριασμό των Lynyrd Skynyrd στο Facebook.

«Με βαθύτατη θλίψη πρέπει να ενημερώσουμε, ότι χάσαμε σήμερα τον αδελφό, φίλο, μέλος της οικογένειας, τραγουδοποιό και κιθαρίστα μας, Gary Rossington. Ο Gary είναι τώρα με τους αδελφούς του Skynyrd και την οικογένειά του στον ουρανό και παίζει όμορφα, όπως κάνει πάντα» έγραψαν.

Το 2016, ο Ρόσινγκτον είχε δηλώσει στο περιοδικό Billboard ότι είχε αποφασίσει να συνεχίσει να παίζει, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

«Είναι απλά στο αίμα μου, καταλαβαίνεις;» είπε.

«Είμαι απλά ένας παλιός κιθαρίστας. Έχουμε περάσει όλη μας τη ζωή και 10.000 ώρες δουλειάς για να καταλάβουμε πώς να παίζουμε. Οπότε νομίζω ότι όταν έχεις κάτι να κάνεις για σένα πρέπει να το συνεχίσεις…να συνεχίσεις την τέχνη σου. Όταν αποσυρθείς, τι ακολουθεί;» δήλωνε τότε, υπενθυμίζει ο Guardian.