Τη θέσπιση υποτροφίας στη μνήμη του φοιτητή, Κυπριανού Παπαϊωάννου που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα στα Τέμπη, θα προτείνει η Σχολή στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Στο ψήφισμά της για την απώλεια του φοιτητή, η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, αναφέρει ότι δικαιούχος της υποτροφίας θα είναι ένας Κύπριος ή μια Κύπρια που θα φοιτήσει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στη Νομική Σχολή.

Μεταξύ άλλων, η Κοσμητεία αποφάσισε να συνδράμει την οικογένειά του στη νομική της υποστήριξη ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης που δικαιούται.

Η Κοσμητεία θα συμμετάσχει στην εξόδιο ακολουθία που θα γίνει σήμερα, Δευτέρα, στο ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Αυγόρου Κύπρου.

Σήμερα η κηδεία

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν σήμερα Δευτέρα στην Κύπρο συγγενείς και φίλοι στην Αναστασία Αδαμίδη και τον Κυπριανό Παπαϊωάννου. Τα δύο νεαρά παιδιά σκοτώθηκαν στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Οι σοροί της Αναστασίας και του Κυπριανού έφτασαν το απόγευμα της Κυριακής στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, πτήση της Aegean μετέφερε από τη Θεσσαλονίκη τις σορούς στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας. Εκεί ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος και η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Η επιθυμία της οικογένειας

Παράκληση της οικογένειας του Κυπριανού: «όπως στην εξόδιο ακολουθία παραστούν όλοι με λευκά ρούχα και αντί στεφάνων να δοθούν εισφορές διά την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εις μνήμη της Ψυχής του Κυπριανού».