«Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του και λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

«Δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος με την παραπομπή. Έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα η παραπομπή του, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συνέδριο για την υγεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς σχετικά είπε ότι ο Παύλος Πολάκης «παραπέμπεται για το ότι ανάρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις διαφορετικές από τις συλλογικά επεξεργασμένες για το πώς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να κτίσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταρρακώσει τους θεσμούς».

Πολάκης: Ωρα για δύσκολες αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Θα προχωρήσουν στη διαγραφή;

Στα όργανα η τύχη του Πολάκη

Επεσήμανε δε μετά από ερώτηση ότι τα όργανα είναι αυτά που θα αποφασίσουν για την τύχη του σφακιανού βουλευτή στις επερχόμενες εκλογές όσο και για το μέλλον του στο κόμμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι έχει ευθύνη να προστατέψει το κόμμα του αλλά και να προχωρήσει προς τη νίκη στις εκλογές.

«Η ζημιά είναι ότι ασχολούμαστε με το θέμα Πολάκη επί 24-48 ώρες, αντί για τις προγραμματικές μας θέσεις. Αύριο (σ.σ. 01.03.2023) παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας για το μείζον ζήτημα της στέγασης», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σε «συμμορίτες». Δεν είδα αντιδράσεις. Ο κ. Γεωργιάδης, είχε αναφερθεί στην κ. Τουλουπάκη «θα τη γδάρω και θα τη βάλω φυλακή». Δεν είδα και πάλι, αντιδράσεις».

Επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση, η χώρα έχει διασυρθεί διεθνώς, λόγω της υπόθεσης των παρακολουθήσεων. Οπότε, δεν δικαιούται να χαίρεται, όπως ο λύκος στην αναμπουμπούλα», τόνισε, καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας.