Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και σύλληψη ενός 28χρονου που φέρεται να είναι ο δράστης των πυροβολισμών το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ζεφύρι με συνέπεια να τραυματιστεί στο πόδι ένα μικρό κορίτσι που έπαιζε στη γειτονιά.

Ο νεαρός άνδρας έχει εξαφανιστεί μαζί με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του μετά το επεισόδιο.

Η αστυνομία προσήγαγε χθες τον πατέρα του ωστόσο δεν προέκυψε κάτι εις βάρος του, ούτε μπόρεσε να βοηθήσει για το πού μπορεί να βρίσκεται ο γιος του και τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται σε καταυλισμούς Ρομά στην Αττική και όμορους νομούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια των δραστών βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση με άλλη οικογένεια στη γειτονιά επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και ο δράστης φέρεται να πυροβολούσε το σπίτι της αντίπαλης οικογένειας.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες από την περιοχή, οι καβγάδες μεταξύ τους είναι συχνοί, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχαν «τραβήξει» ποτέ όπλο.

Εκτός κινδύνου το παιδί

Το μικρό κορίτσι που έπαιζε ανέμελο στη γειτονιά διακομίστηκε στο Παίδων με διαμπερές τραύμα στον μηρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες χειρουργήθηκε και παραμένει στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Τρόμος στη Δυτική Αττική

Αδέσποτες σφαίρες απειλούν ανά πάσα ώρα και στιγμή τους κατοίκους στο Μενίδι, στο Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια.

«Εγώ στην γειτονιά που μένω έχει πέσει σφαίρα στο απέναντι σπίτι έσπασε το παμπρίζ του αυτοκινήτου και εκείνη την ώρα το παιδάκι έπαιζε ακριβώς δίπλα στην αυλή», περιγράφει κάτοικος της περιοχής.

Η κατάσταση μοιάζει εκτός ελέγχου.

Τέταρτο περιστατικό με πυροβολισμούς εντός κατοικημένης περιοχής στη Δυτική Αττική τον τελευταίο μήνα.

Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε άλλη μία παιδική ψυχούλα αναφέρουν οι κάτοικοι.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τον 28χρονο πιστολέρο σε καταυλισμούς σε όλη την Αττική.

Ο πατέρας του προσήχθη χθες στην Ασφάλεια προκειμένου να δώσει κατάθεση καθώς, η καραμπίνα με την οποία άνοιξε πυρ ο γιος του αδιαφορώντας για τις συνέπειες ανήκει στον ίδιο.