Δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής εφημερίδας La Stampa. αναφορικά με τον Αντόνιο Παντσέρι και το σκάνδαλο Qatargate.

«Μετά τη συμφωνία του με τη βελγική δικαιοσύνη, ο Αντόνιο Παντσέρι μίλησε και είμαι βέβαιος ότι κατηγόρησε, ψευδώς, την κυρία Καϊλή», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος στην εφημερίδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την La Stampa, πρόσθεσε πως «είναι ένα βελγικό νομικό παράδοξο, το ότι σε εγκληματίες που ομολογούν και μετανοούν απονέμεται χάρη, ενώ όσοι μάχονται για την αθωότητά τους βρίσκονται στη φυλακή και υποσκάπτεται το τεκμήριο της αθωότητάς τους».

Η ιταλική εφημερίδα γράφει ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επιβεβαίωσε πως η Εύα Καϊλή, η οποία βρίσκεται στη φυλακή από τις 9 Δεκεμβρίου 2022, υπέστη «βασανιστήρια» στη φυλακή του Βελγίου.

FT: «Inside woman» του Παντσέρι η Εύα Καϊλή

Λίγες ημέρες πριν, πάντως, οι Financial Times παρουσίαζαν την Εύα Καϊλή, σε άρθρο τους, ως «inside woman» στην υπόθεση του Qatargate.

«Η άνοδος και η πτώση της υψηλού κύρους Ελληνίδας πολιτικού», που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου έγραφαν οι FT, προσθέτοντας πως «ως ευρωβουλευτής, η Εύα Καϊλή έζησε τη ζωή της περισσότερο σαν σταρ του κινηματογράφου».

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε γίνει η «εκ των έσω» γυναίκα (inside woman) του Παντσέρι, σύμφωνα με νομικά έγγραφα που είδαν οι FΤ.

Συνάντησε τους υπουργούς του Κατάρ στις Βρυξέλλες, επισκέφτηκε τη χώρα δύο φορές, προσπάθησε να αποδυναμώσει ένα κοινοβουλευτικό ψήφισμα, που καταδικάζει τα εργασιακά δικαιώματα στη χώρα και ψήφισε υπέρ της κατάργησης της βίζα για τους Καταριανούς που επισκέπτονται την ΕΕ, σε μια επιτροπή στην οποία δεν ήταν καν μέλος.

Ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, παρευρέθηκε στην ψηφοφορία, συνοδευόμενος από έναν αξιωματούχο από τη Ντόχα. Σύμφωνα με πολλούς παρόντες ευρωβουλευτές, πετάχτηκαν όρθιοι και επευφημούσαν όταν «πέρασε» η ψηφοφορία.