Σοκ και δέος προκαλούν οι περιγραφές για τις στιγμές φρίκης που βίωσε ένα 4χρονο αγόρι στη Βόρεια Ελλάδα από τον ίδιο του τον πατέρα, γιο ιερέα, ο οποίος τον βίαζε  κατ’ εξακολούθηση.

«Σοκ, να φτάσει στο σημείο να κακοποιήσει; Να μπουν στη φυλακή», λέει η μητέρα του 4χρονου.

Κάθε δυο λέξεις, η μητέρα του παιδιού ξεσπάει σε κλάματα. Είχε ζήσει, όπως λέει αποκλειστικά στην κάμερα του MEGA, την κακοποίηση στα χέρια του πρώην συζύγου της, δεν περίμενε ποτέ ωστόσο να φτάσει στο σημείο να βιάσει το ίδιο τους το παιδί.

Ανατριχιαστικές περιγραφές στην ψυχολόγο

Χρειάστηκαν αρκετές συνεδρίες με ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό ώστε το παιδί να περιγράψει στους ειδικούς τα όσα φέρεται να βίωσε στα χέρια του πατέρα και της γιαγιάς του.

Ψυχολόγος: Θέλεις να πας στο σπίτι του μπαμπά;

Παιδί: Όχι, με μαλώνει. «Παιδί κακό», με έλεγε.

Ψυχολόγος: Ξέρεις τι είναι αυτό; (σ.σ. του δείχνουν φωτογραφία ανδρικού μορίου)

Παιδί: Αυτό είναι «βίδα». Αυτή είναι μικρή «βίδα» και αυτή είναι μεγάλη «βίδα». Ο μπαμπάς με πόνεσε με τη «βίδα». Στο σχολείο δεν θέλω να ξαναπάω, γιατί θα με πάρει ο μπαμπάς. Δεν θέλω να ξαναπαίξω τέτοια παιχνίδια.

Ψυχολόγος: Σε μαλώνει ο μπαμπάς;

Παιδί: Μου έδωσε σφαλιάρα. Ο μπαμπάς έδινε σφαλιάρες στη γιαγιά όταν παίζαμε «κλέφτες και αστυνόμοι».

Η αποκάλυψη της φρίκης

«Το παιδί με οδήγησε στην τουαλέτα. Μου ζήτησε βοήθεια να ανέβει, τοποθετώντας τα πόδια του στη λεκάνη και είπε ότι έτσι τον ανέβαζε και ο μπαμπάς του. Άλλη στιγμή, το παιδί έκατσε με τα γόνατά του σε μια μικρή παιδική καρέκλα με ρόδες, ακουμπώντας την κοιλιά του στην πλάτη της. Ύστερα ακούμπησε το χέρι του στα γεννητικά του όργανα τρίβοντάς τα έντονα και επαναλαμβανόμενα. »Έτσι με έκανε ο μπαμπάς», είπε. Ρωτήθηκε αν φορούσε ρούχα και απάντησε αρνητικά. Σε άλλη περίπτωση, ζήτησε να παίξει με ένα ψαλίδι, έκοψε σε λωρίδες ένα χαρτί και περιέγραψε ότι »ο μπαμπάς με ψαλίδι έκοψε το παντελόνι μου»» αναφέρει η κοινωνική λειτουργός που τον εξέτασε.

Το παιδί περιέγραψε τον βιασμό του, χωρίς να συνειδητοποιεί αν αυτά που υπέστη ήταν σωστά ή λάθος, αλλά ως πράξεις που του προκάλεσαν σωματικό πόνο, όπως μεταδίδει το Mega. «Οι κινήσεις και τα λεγόμενά του είναι ενδεικτικά προβληματικής σεξουαλικής συμπεριφοράς. Είναι ένα παιδί που δείχνει να μην μπορεί να καθοδηγηθεί ως προς τα λεγόμενά του, παρ’ ότι βρίσκεται σε μια ηλικία που εύκολα θα επηρεαζόταν. Δεν θα μπορούσε όμως, να υποστηρίξει τα όσα λέει, συναισθηματικά, όπως και έκανε, κάθε φορά που περιέγραφε τα »παιχνίδια» με τον πατέρα του. Θύμωνε που δεν καταλαβαίναμε τι μας έδειχνε, σα να αισθανόταν ότι τον αμφισβητούμε. Ένα νήπιο δεν γνωρίζει το όριο των αγγιγμάτων, με τις σεξουαλικές ενέργειες σε βάρος του να περιγράφονται ως πράξεις που του προκάλεσαν πόνο».