Το activesphere συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός Audi Sportback, την πρακτικότητα ενός SUV και πραγματικές εκτός δρόμου δυνατότητες. Στο νέο μοντέλο της φίρμας με τους τέσσερις κύκλους δόθηκε έμφαση στην αυτόνομη οδήγησης, παρόλο που η Audi αναφέρει ότι ο οδηγός μπορεί να επεμβαίνει τόσο στο τιμόνι όσο και στα πεντάλ. Είναι ηλεκτροκίνητο και έχει τη δυνατότητα να φορτίζει ταχύτατα. Σύμφωνα με την Audi το activesphere εντάσσεται στην οικογένεια των concept μοντέλων με την αυτονομία του να ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα, ενώ εκπλήσσουν οι εξαιρετικά σύντομοι χρόνοι φόρτισης χάρη στην τεχνολογία 800 Volt.

Είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο αυτοκίνητο που αγγίζει σε μήκος τα 5 μέτρα ενώ το μεγάλο μεταξόνιο των 2,97 μέτρων, διασφαλίζει μέγιστο χώρο για τα πόδια των επιβατών.

Επίσης το  activesphere έχει τη δυνατότητα να μεταβάλει την απόσταση από το έδαφος,  με το ύψος του αμαξώματος να μπορεί να αυξηθεί έως και 40 χιλιοστά από το στάνταρ ύψος των 208 χιλιοστών ή να μειωθεί κατά την ίδια τιμή στην οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο. Αλλο ένα στοιχείο που ενισχύει την εκτός δρόμου ικανότητα του οχήματος είναι ότι διαθέτει αερανάρτηση με μεταβλητή απόσταση από το έδαφος και ένα οπτικά διαφοροποιημένο σύνολο που περιλαμβάνει και προστατευτικά στοιχεία. Οι πόρτες του ανοίγουν σε αντίθετη φορά με τις εμπρός ενισχύοντας την πρακτικότητα στην πρόσβαση.

Σαφώς, το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι όταν είναι ενεργοποιημένη το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στο Audi activesphere concept το ταμπλό, το τιμόνι και τα πεντάλ εξαφανίζονται από το οπτικό πεδίο των επιβατών ενισχύοντας την θέα προς το δρόμο, ενώ αν ο οδηγός επιθυμήσει να πιάσει το τιμόνι αυτό αναδύεται μέσα από το ταμπλό!

Στο νέο μοντέλο γίνεται πραγματικότητα η διεπαφή μεταξύ του αυτοκινήτου, του χρήστη και του περιβάλλοντος όπου χάρη στο νέο σύστημα προβολής των πληροφοριών συνδυάζει τη φυσική πραγματικότητα και την ψηφιακή σφαίρα για να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο: την Audi Dimension.

Η ταχεία φόρτιση περνάει σε άλλο επίπεδο: Μόλις 10 λεπτά είναι αρκετός χρόνος για να τροφοδοτηθεί με αρκετή ενέργεια το ηλεκτρικό concept και να κινηθεί για περισσότερα από 300 χιλιόμετρα. Συνολικά τα μεγάλα ταξίδια είναι εφικτά χάρη στην αυτονομία των 600χλμ.