Σε νέο προεκλογικό σόου ενόψει και των εκλογών της 14ης Μαΐου κατέφυγε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) κατσάδιασε τον νομάρχη της περιοχής επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί ένας δρόμος.

Φυσικά η ενέργεια αυτή του Ερντογάν θύμισε τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πρώτης βίντεο – συνάντησης της ρωσικής κυβέρνησης για τη νέα χρονιά, τα είχε βάλει on camera  αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εμπορίου, Ντένις Μαντούροφ, γιατί «χαζολογάει» αντί να προμηθεύεται νέα αεροπλάνα για τη χώρα.

Στο βίντεο ο Πούτιν υιοθετεί έναν ειρωνικό τόνο, λέγοντάς του ότι η δουλειά του έχει καθυστερήσει «πάρα πολύ – υπερβολικά πολύ» και απαιτεί να ανεβάσει ταχύτητα.

Στα χνάρια του Ρώσου προέδρου είπε να βαδίσει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης αναζητά τον νομάρχη για να τον ρωτήσει γιατί καθυστερεί ο δρόμος και του ζητάει να πάρει το μικρόφωνο για να μιλήσει.

Μάλιστα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού ο Τούρκος πρόεδρος παρότι ο νομάρχης απαντάει στο ερώτημα του γίνεται ακόμα πιο επιθετικός και προκειμένου να δείξει ένα λαοφιλές προφίλ δίνει εντολή να τελειώσει άμεσα ο δρόμος. «Αμέσως τώρα να τελειώσει το θέμα. Αμέσως τώρα, όχι αύριο αλλά τώρα», λέει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά ο διάλογος Ερντογάν – νομάρχη

Ερντογάν: Υπάρχει ένα σημείο του δρόμου στην περιοχή Σόγιουτ. Μου είπαν πως δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν ξέρω πείτε μου. Πού είναι ο νομάρχης; Για πες μου πόσα χιλιόμετρα; Πες μου αυτά που έχουν απομείνει. Πάρε το μικρόφωνο. Το μικρόφωνο.

Νομάρχης: Ο δρόμος έχει μήκος 26 χιλιομέτρων. Τα 2 χιλιόμετρα έχουν πρόβλημα.

Ερντογάν: Κύριε νομάρχη. Εγώ δεν σε ρώτησα το μήκος του δρόμου. Ρωτώ σε ποιο σημείο είναι ο δρόμος προβληματικός.

Νομάρχης: Είναι δυο χιλιόμετρα, και κατασκευάζεται..

Ερντογάν: Εσύ για άλλα πράγματα μου έλεγες! Κύριε Αντίλ (υπουργός μεταφορών), αμέσως τώρα να τελειώσει το θέμα. Αμέσως τώρα, όχι αύριο αλλά τώρα.