Ήταν για δεκαετίες που οι ερευνητές αγνοούσαν την ταυτότητά της. Από το 1971 αγνοούσαν την ταυτότητά της. Το πτώμα της είχε βρεθεί μέσα σε έναν σάκο κοντά σε χωματόδρομο στην έρημο της Αριζόνα.

Σύμμαχος στις έρευνες των ερευνητών στάθηκε η σύγχρονη τεχνολογία. Η ειδική ομάδα ερευνών στο Mohave County κατάφερε να ταυτοποιήσει τους μακρινούς συγγενείς της Colleen Rice.

Ποια ήταν όμως η Coleen Rice; Μια 40χρονη γυναίκα που είχε μεγαλώσει στο Portsmouth, στο Οχάιο. Το πτώμα της Coleen Rice είχε ανακαλυφθεί στις 23 Ιανουαρίου 1971.

Το πτώμα της βρισκόταν σε έναν σάκο που ήταν δεμένος με λευκό σκοινί. Είχε εντοπιστεί κοντά σε έναν χωματόδρομο, περίπου 2 μίλια ανατολικά της λεωφόρου 93 των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Την ήξεραν ως Jane Doe – Ποια είναι η Coleen Rice

Ήταν περίπου 1.75 και ζύγιζε περίπου 58 κιλά. Φορούσε μια πολύχρωμη μακρυμάνικη μπλούζα, μια μαύρη μακρυμάνικη ζακέτα και ένα πορτοκαλί κολάν. Δεν φορούσε κανένα κόσμημα. Για δεκαετίες αυτά ήταν όλα όσα γνώριζαν οι αξιωματούχοι για τη γυναίκα που ήταν γνωστή ως Jane Doe.

Ήταν μέσα στο 2022 που το γραφείο του σερίφη συνεργάστηκε με την Othram Inc. προκειμένου να εξετάσει το DNA της. Έβαλαν 1.000 δολάρια και ζήτησαν από τους πολίτες να συνεισφέρουν ακόμα 6.500 δολάρια.

Ήλπιζαν ότι θα ευαισθητοποιηθεί το κοινό για μια υπόθεση που παρέμενε ανεξιχνίαστη επί δεκαετίες. Έτσι και έγινε. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν μέσα σε πέντε μόλις ημέρες.

Στις 23 Ιανουαρίου, μετά από 52 χρόνια που παρέμενε χωρίς ταυτότητα, δόθηκε όνομα και αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για τη ζωή της. Είχε γεννηθεί στις 17 Μαρτίου 1931. Ήταν παντρεμένη με τον William Davis στο Οχάιο.

Είχαν έρθει σε επαφή με ανθρώπους από το μουσείο στη βόρεια Αριζόνα για να δημιουργήσουν ένα σκίτσο της, βάσει των ευρημάτων. Μαζί με το σκίτσο έδωσαν αργότερα στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία του θύματος από τα σχολικά χρόνια.

Είναι άγνωστο αν είχε παιδιά. Οι ερευνητές, όμως, έμαθαν ότι είχε αποξενωθεί από τον οικογένειά της. Η έρευνα πλέον συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί ποιος κρύβεται πίσω από τον θάνατό της.

Οι αρχές συνεχίζουν να ζητούν τη βοήθεια των πολιτών, με οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσε να ρίξει φως στα τελευταία χρόνια της ζωής της. Τραγική ειρωνεία πως ταυτοποιήθηκε την ίδια ημερομηνία με την ανακάλυψη του πτώματός της. 23 Ιανουαρίου 2023. Ακριβώς 52 χρόνια μετά.