Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που τράβηξαν ψαράδες στο Τρίκερι Μαγνησίας, στο οποίο διακρίνεται ένας λύκος να κολυμπά με ταχύτητα στα νερά του Παγασητικού.

Έκπληκτοι οι ψαράδες κατέγραψαν το εντυπωσιακό θέαμα σε βίντεο και αφού το δημοσίευσαν στο Youtube, έγινε viral.

Δείτε το βίντεο

Τι λένε οι ειδικοί

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του «Αρκτούρου», Πάνος Στεφάνου, μίλησε στο «Ράδιο Ένα» με αφορμή το περιστατικό και τόνισε ότι «ο λύκος είναι ένας δεινός κολυμβητής».

Όπως επισήμανε «στο βίντεο δεν φαίνεται καθαρά, αλλά είναι πολύ πιθανό το ζώο που βιντεοσκοπήθηκε να είναι πραγματικά ένας λύκος που κολυμπά».

Ο κ. Στεφάνου εξήγησε ότι η επικράτεια του λύκου είναι στην ηπειρωτική χώρα, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο λύκος πιθανώς να ήθελε να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή, καθώς «το ζώο έχει μπει στο νερό και φαίνεται ότι θέλει κάπου να πάει, να φύγει από το μέρος που ήταν και να πάει κάπου αλλού, διασχίζοντας την θάλασσα».

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των λύκων στη χώρα, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του «Αρκτούρου» ανέφερε ότι δεν υπάρχει επίσημη καταμέτρηση ή μία έρευνα που να δείχνει δεδομένα τα τελευταία χρόνια για τον αριθμό των λύκων στη χώρα, όμως εκτιμά ότι υπάρχει μία αύξηση του πληθυσμού τους.

Υπενθύμισε πως ο λύκος, όπως και η αρκούδα, είναι προστατευόμενο είδος, είναι ένα άγριο ζώο, όμως δεν είναι επιθετικό προς τον άνθρωπο. «Τόσο για τον λύκο, όσο και την αρκούδα δεν έχουμε περιστατικά επιθέσεων σε άνθρωπο. Άλλωστε δεν τρέφεται ο λύκος με τον άνθρωπο, συνήθως θα προσπαθήσει και ο ίδιος ο λύκος να αποχωρήσει εγκαίρως» είπε χαρακτηριστικά κ. Στεφάνου.