Μπορεί να υπάρξει ένα πλαίσιο συνεννόησης των κομμάτων ώστε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα να μη συμμετάσχει στις εκλογές και το δημόσιο διάλογο εκτίμησε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας την υπό κατάθεση τροπολογία της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής και διάδοχων αυτής εκλογικών συνδυασμών όπως το κόμμα Κασιδιάρη.

Διάλογος με συνταγματολόγους

«Το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια πρωτοστάτησε στο να χαρακτηριστεί η Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση και να οδηγηθεί στη φυλακή. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να είχε αναπτύξει ένα διάλογο, να καθίσουν κορυφαίοι συνταγματολόγοι απ’ όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων και να προκύψει μία νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μη φτάνουμε στο σημείο να καταθέτει ο καθένας άλλη νομοθετική πρόταση» ανέφερε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος μιλώντας στον Αντ1.

Εκλογές: Νέο μήνυμα Μαξίμου για συναίνεση στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη

Σχετικά με το αυξημένο κόστος ζωής και την ακρίβεια, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι «οι τιμές στα καύσιμα και την ενέργεια υποχωρούν. Θα το δει αυτό ο καταναλωτής στους λογαριασμούς ή θα μειωθεί και η επιδότηση; Η κυβέρνηση εδώ και πολλούς μήνες επιδοτεί τα υπερκέρδη των λίγων και ισχυρών και να πληρώνει μόνο ο ελληνικός λαός».

Ρεαλιστικές προτάσεις

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο κόμμα , που έχει καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις επί του θέματος. «Η μόνη καθαρή πρόταση είναι αυτή του ΠΑΣΟΚ για κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική τιμή, που εφαρμόζεται από την επόμενη μέρα το πρωί και ο πολίτης θα έβλεπε μείωση στους λογαριασμούς. Έχει εφαρμοστεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Άρα είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να πληρώνει ο ελληνικός λαός και να κερδίζουν λίγοι και ισχυροί» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σχολιάζοντας τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι ταυτίζονται με τη γραμμή του Παύλου Πολάκη.

Η ΝΔ δεν πέφτει γιατί υπάρχει ο πολακισμός

«Βγήκε ο Πολάκης και άρχισε να δίνει ξανά γραμμή στον κ. Σπίρτζη, στον κ. Τσίπρα και στον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία δεν πέφτει γιατί υπάρχει ο “πολακισμός”. Ο ελληνικός λαός ξέρει ποιος είναι ο Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τη λογική Πολάκη. Οι προοδευτικοί πολίτες αυτού του τόπου και αυτοί που θέλουν να υπάρξει μία άλλη Ελλάδα, θα αναζητήσουν τις πραγματικά προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και λύσεις για την επόμενη μέρα».

Τέλος, σχολιάζοντας την τελευταία δημοσκόπηση επισήμανε ότι «το μόνο κόμμα που ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα είναι το ΠΑΣΟΚ. Μία μικρή υποχώρηση, μετά την υπόθεση Καϊλή δεν αποτελεί ανάσχεση της δυναμικής».