Για τις 11 Ιανουαρίου 2023 διεκόπη η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία την ίδια ημέρα απολογείται στην ανακρίτρια για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, καθώς στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας έχει κληθεί σε απολογία για τη δεύτερη εκκρεμή δικογραφία.  Ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, αντέδρασε λέγοντας ότι είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η απολογία. «Μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες» ανέφερε στην πρόεδρο, η οποία απάντησε πως, εάν υπάρξει πρόβλημα, το δικαστήριο θα ξαναδιακόψει.

Η σημερινή διαδικασία

Η σημερινή διαδικασία κύλησε με τη συγκρότηση του δικαστηρίου και την κλήρωση των ενόρκων. Τρεις γυναίκες είναι οι τακτικοί δικαστές και γυναίκα εισαγγελέας, ενώ από την κληρωτίδα βγήκαν τα ονόματα τεσσάρων ενόρκων.

Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για αναβολή της δίκης

Κληρώθηκαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες ένορκοι, οι οποίοι μαζί με την πρόεδρο και τις δύο συνέδρους θα κρίνουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Παράλληλα, κληρώθηκαν και δύο αναπληρωματικοί ένορκοι λόγω της προβλεπόμενης μεγάλης διάρκειας της δίκης.

Η κατηγορούμενη άκουσε δακρυσμένη και χωρίς να μιλήσει στο «κατηγορώ» που διατύπωσε η εισαγγελέας της έδρας.

Οι μάρτυρες

Στη συνέχεια, εκφωνήθηκαν τα ονόματα πενήντα δύο μαρτύρων, αρκετοί εκ των οποίων απουσίαζαν. Η πλευρά της υπεράσπισης έχει προαναγγείλει ότι θα προτείνει 20 μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και πολλοί ιατροδικαστές.

Πρώτος μάρτυρας θα είναι ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος βρίσκεται απέναντί της στα έδρανα της υποστήριξης της κατηγορίας ως βιολογικός πατέρας, όπως χαρακτηριστικά είπαν οι δικηγόροι του.