Να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το έτος που διανύουμε θέλει ο Άρης στο παιχνίδι (29/12) με τον Παναιτωλικό στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι κιτρινόμαυροι έφεραν τους εαυτούς τους σε δύσκολη θέση, μετά τη γκέλα στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.

Ο Άλαν Πάρντιου γνωρίζει καλά οτι η ομάδα του δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Κατάλαβε, μάλιστα, πιθανότατα, από την εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Λιβαδειά, ότι δεν έχει αφομοιώσει σε τόσο μεγάλο βαθμό το σύστημα 3-5-2, ώστε να το δοκιμάζει σε επίσημο παιχνίδι.

Είναι δεδομένο, έστω και αν ο Άγγλος τεχνικός δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του στις προπονήσεις και δεν έχει δοκιμάσει σχήμα, οτι θα αλλάξει σύστημα απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου. Θα επανέλθει, πιθανότατα, στο πιο ορθολογικό 4-2-3-1.

Είναι πολύ σημαντική για τον Άρη η επιστροφή του Φαμπιάνο Λεισμάν, που εξέτισε τη μια αγωνιστική της ποινής του, καθώς είχε συμπληρώσει κάρτες. Όχι μόνο γιατί ο Βραζιλιάνος και ο Μπράμπετς συνθέτουν ενα εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο, το καλύτερο, ίσως του πρωταθλήματος.

Αλλά και λόγω της ικανότητας του Φαμπιάνο με τη μπάλα στα πόδια. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός οτι ο Άρης έχει καλύτερη ανάπτυξη του παιχνιδιού, ειδικά σε ότι αφορά τη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα προς τη μεσαία γραμμή, κάθε φορά που αγωνίζεται ο Βραζιλιάνος.

Το μοναδικό ερωτηματικό σε ότι αφορά την τετράδα της άμυνας για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, φαίνεται οτι είναι ο παίκτης που θα καλύψει το δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, με τους Οντουμπάζιο και Εμπακατά να διεκδικούν τη θέση. Μια απόφαση που πιθανόν θα πάρει την τελευταία στιγμή ο Πάρντιου, ζυγίζοντας τα δεδομένα.

Αντίθετα, πολλές ελπίδες να επιστρέψει στο βασικό σχήμα έχει ο Γκαρθία. Η αλήθεια είναι οτι ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αποτελεί μια πολύ μεγάλη επένδυση για τον Άρη, χωρίς, μέχρι στιγμής να έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Στον Άρη πιστεύουν, φυσικά, στις ικανότητες του, ενώ το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στο οποίο ο Άρης θα χρειαστεί λύσεις απέναντι σε κλειστή άμυνα, είναι από αυτά που χρειάζεται περισσότερο τον Γκαρθία.

ΥΓ. Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι το τελευταίο στο οποίο ο Πάρντιου δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Νταρίντα. Ο Άγγλος τεχνικός έχει ενθουσιαστεί με την εικόνα του Τσέχου χαφ στις προπονήσεις και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο οτι θα του δώσει θέση στο βασικό σχήμα.

ΥΓ1. Όσο δεν υπάρχει οριστική εξέλιξη στην υπόθεση του Μανσίνι, ο παίκτης υπολογίζεται από τον Πάρντιου και κάτι ανάλογο ισχύει και ενόψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό.