Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από το Qatargate καθώς καθημερινά έρχονται νέα στοιχεία στο φως σχετικά με τους εμπλεκόμενους και τη διαδρομή του μαύρου χρήματος .

Μπορεί στη σημερινή ημέρα να κυριαρχεί η απόφαση που αναμένεται από τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου σχετικά με το αν θα παραταθεί ή όχι η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ωστόσο την ίδια στιγμή, υπάρχουν δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η Corriere della Sera, σε σημερινό της άρθρο υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι τόσο  ο Αντόνιο Παντσέρι, ο «εγκέφαλος» του Qatargate, όσο και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζιόρτζι, έκαναν όλη τη «βρόμικη» δουλειά μέσω της ΜΚΟ Fight Impunity, καθώς φέρεται να είχαν στρατολογηθεί από τις μαροκινές μυστικές υπηρεσίες και από προσωπικότητες του Κατάρ που τους έδιναν χρήματα.

Εύα Καϊλή: Πανικός από συνεργεία διεθνών ΜΜΕ έξω από τη δικαστική αίθουσα που απολογείται η ευρωβουλευτής

Φαίνεται πως οι Βελγικές υπηρεσίες, οι οποίες ξεκίνησαν την έρευνα, είναι πεπεισμένες ότι αρκετά εκατομμύρια ευρώ έφυγαν από το Μαρόκο και το Κατάρ για να αποφευχθούν πολιτικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να βλάψουν την εικόνα των χωρών αυτών.

Τι απέγιναν τα χρήματα;

Ενα από τα πιο κρίσιμα ερωτήματα όμως είναι τι απέγιναν αυτά τα χρήματα και αν έχουν βρεθεί όλα; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έρχεται από μια έκθεση για τους Παντσέρι και Τζιόρτζι, οι οποίοι συνεργάζονταν μεταξύ άλλων  με τον ευρωβουλευτή Ανδρέα Κοτσολίνο.

Ο Τζιόρτζι θα ήθελε να επενδύσει σε ένα ακίνητο. Ο Παντσέρι χρησιμοποιεί τα χρήματα με δύο τρόπους: για να διατηρήσει ένα βιοτικό επίπεδο υψηλότερο από το εισόδημά του και για να πληρώνει ανθρώπους “στην κορυφή του ευρωπαϊκού θεσμικού κόσμου”. Ποιοι είναι και πόσα πήραν, δεν είναι σαφές, αναφέρει ακόμα η Corriere della Sera.

Δημοσίευμα φωτιά για τις αδελφές Καϊλή

Τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται πως εκτός από την Εύα Καϊλή –  η οποία αναμένει την απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η προφυλάκισή της – έχει μπει στο μικροσκόπιο και η δράση της αδελφής της Μανταλένας Καϊλή.

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ από το Politico, το οποίο αναφέρει ότι οι δύο αδελφές έμπλεξαν το λόμπινγκ και την πολιτική, σε μια «οικογενειακή υπόθεση».

Καθώς η Εύα Καϊλή έχτιζε την καριέρα της στο Ευρωκοινοβούλιο, η Μανταλένα Καϊλή ίδρυσε μια οργάνωση πολλαπλών χρήσεων – το Made Group – η δράση της οποίας συχνά συμπίπτει με τις πρωτοβουλίες της αδελφής της, τονίζει το ρεπορτάζ του Politico.