Η Εύα έφαγε το μήλο της διαφθοράς; Ποιοι άλλοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Qatar Gate;

Θα αυξηθούν τα επιτόκια στις καταθέσεις; Θα μειωθούν τα αντίστοιχα στα δάνεια;

Πότε θα κάνει εκλογές ο Μητσοτάκης; Ποιοι θα συνεργαστούν με ποιους για αυτοδύναμη κυβέρνηση;

Τα… έτρωγε ο πατέρας Αντώνιος τα λεφτά της Κιβωτού και ζει ο Γιαννόπουλος του Χαμόγελου σε μεζονέτα 500 τ.μ.;

Και… τι καιρό θα κάνει στις γιορτές; Θα έχουμε… «Ηλιούγεννα»;

Αυτά είναι τα θέματα που απασχολούν τους Ελληνες τις τελευταίες ημέρες. Υπάρχει σε όλα αυτά τα θέματα κάποιο θύμα; Πεθαίνουν κάποιοι από την εξέλιξη όλων αυτών των ζητημάτων; Κλαίνε οικογένειες γιατί η Καϊλή φέρεται να είχε βαλίτσες γεμάτες λεφτά στο σπίτι της και… να μην το γνώριζε;

Πέραν των πρωταγωνιστών των υποθέσεων αυτών, πέρα του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος για μείζονος σημασίας θέματα όπως η διαφθορά ή πότε θα στηθούν κάλπες, ξεχάσαμε το βασικότερο. Τον κοροναϊό.

Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που μπήκε στη ζωή μας, που έχει σκοτώσει εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Θυμόμαστε άραγε ότι στην Ελλάδα έχουν πεθάνει σχεδόν 35 χιλιάδες συμπολίτες μας; Σε μια χώρα που μαστίζεται από την έλλειψη πληθυσμού, που χάνεται με το πέρασμα των χρόνων;

Μόλις πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκαν τα εβδομαδιαία κρούσματα και 150 ακόμη νεκροί. Πόσοι ασχοληθήκαμε με αυτό;

150 οικογένειες την εβδομάδα που πέρασε θρηνούν δικούς τους ανθρώπους. Δεν είναι τρομερό;

Πριν από λίγες ώρες ένα παιδάκι 2,5 ετών διασωληνώθηκε καθώς είναι σε σοβαρή κατάσταση κι έχει κοροναϊό. Καθημερινά, οικογενειακά δράματα που κρύφτηκαν και κρύβονται πίσω από τις κάμερες της Καϊλή, τα χρυσά τρόπαια του Μουντιάλ, τις κάλπες που έρχονται και τον σκοτωμό των κομμάτων για το ποιο είναι καλύτερο για να κυβερνήσει τη χώρα.

Ξυπνάτε. Ο κοροναϊός είναι εδώ και σκοτώνει σχεδόν 600 ανθρώπους κάθε μήνα. Τι κάνουμε εμείς; Τι κάνει η Πολιτεία;

Διακρίνω μια συνεχή χαλαρότητα. Το κράτος δεν ασχολείται πια σοβαρά. Η ενημέρωση δεν υφίσταται πλέον κι από τις καθημερινές αγωνιώδεις προσπάθειες των ειδικών να κινητοποιήσουν τον κόσμο, έχει πέσει σκοτάδι.

Ούτε καν τις στοιχειώδεις οδηγίες για να προφυλασσόμαστε, δεν ακούμε και δεν διαβάζουμε πλέον.

Οι δε πολίτες λειτουργούν σα να «πέθανε» ο ιός κι όχι οι άνθρωποι. Κανένα μέτρο προστασίας, ο εμβολιασμός έχει πέσει στα Τάρτατα, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Αυτοπροστασία μηδέν.

Τα νοσοκομεία ξαναγύρισαν στη γνωστή… ρουτίνα, οι γιατροί δείχνουν χαλαροί ενώ οι… τηλεπαραθυράτοι προβεβλημένοι επιστήμονες που κάποτε ξημεροβραδιάζονταν στα κανάλια, τώρα είναι σα να έχουν μετακομίσει σε άλλο Γαλαξία.

Ο κοροναϊός, όμως, υπάρχει και σκοτώνει. Αθόρυβα, ύπουλα, απροειδοποίητα. Συνεχίζει να επιτίθεται, συνεχίζει να είναι υποτιμημένος από τους πολίτες. Και κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό.

Αφανίζεται ένα χωριό κάθε μήνα στην Ελλάδα κι εμείς… αγρόν αγοράζουμε.

Δυστυχώς ο κοροναϊός νικάει γιατί τον συνηθίσαμε και πάμε παρακάτω.