Η ŠKODA AUTO ενισχύει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων με το νέο  ENYAQ RS iV, η κορυφαία έκδοση στα ηλεκτρικά  SUV της τσέχικς φίρμας .Όπως και η έκδοση coupe, το ENYAQ RS iV διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση με συνολική ισχύ 220 kW και αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης 135 kW επιτρέπει ακόμα πιο γρήγορη φόρτιση σε συμβατούς ταχυφορτιστές.

Το νέο ENYAQ RS iV διακρίνεται απο την σπορ εμφάνιση του,  με εξαιρετικές επιδόσεις όπου η  τελική ταχύτητα αγγίζει τα  180 km/h Σύμφωνα με το εργοστάσιο η μέγιστη αυτονομία ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Η ενέργεια αποθηκευεται σε μια μπαταρία 82 kWh .

Το ENYAQ RS iV πατάει σε μια νέα πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen που παρέχει ιδιαίτερα μεγάλο χώρο για τους επιβάτες ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι 585 λίτρα και μπορεί να αυξηθεί στα 1.710 λίτρα αναδιπλώνοντας τις πλάτες των πίσω καθισμάτων. Το ENYAQ RS iV η ŠKODA μπορεί να το επιλέξει ανάμεσα απο΄δύο αποκλειστικά σχεδιαστικά πακέτα RS – RS Lounge ή RS Suite – και στη συνέχεια είναι δυνατή η προσθήκη πολυάριθμων πρόσθετων στοιχείων εξοπλισμού ως μέρος των νέων εξοπλιστικών πακέτων Advanced και Maxx.

Το ENYAQ iV είναι μόνιμα συνδεδεμένα με το  διαδίκτυο και έτσι το λογισμικό του αυτοκινήτου μπορεί να είναι συνεχώς ενημερωμένο με over-the-air ενημερώσεις. Εκτός από το περιεχόμενο πολυμέσων, όπως podcast και video, ο οδηγός μπορεί κατ’ επιλογή να ενεργοποιήσει λειτουργίες του οχήματος όπως το Adaptive Cruise Control (ACC). Επιπλέον, πολλές υπηρεσίες του ŠKODA Connect είναι ειδικά σχεδιασμένες για ηλεκτρικά οχήματα. Το ENYAQ iV προσφέρει κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια, συγκεντρώνοντας όλα τα συστήματα ασφαλείας που διατίθενται αυτήν τη στιγμή από τη ŠKODA καθώς και μέχρι εννέα αερόσακους. Οι προβολείς Full LED matrix είναι μέρος του στάνταρ εξοπλισμού, ενώ το Travel Assist προσφέρει πλέον νέες δυνατότητες, όπως το Urban Evasive Steering Support, το οποίο ανιχνεύει σταθμευμένα οχήματα, οδικά έργα, νησίδες και διασταυρώσεις και βοηθά με κατάλληλους ελιγμούς αποφυγής σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης.

Οι οδηγοί του νέου ŠKODA ENYAQ RS iV θα απολαμβάνουν τα οφέλη του οικοσυστήματος ŠKODA iV και θα μπορούν να φορτίζουν χρησιμοποιώντας μόνο την κάρτα POWERPASS σε περισσότερα από 400.000 σημεία σε όλη την Ευρώπη.