«Καταφύγετε σε κλειστό κτίριο, επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί» ανέφερε το χθεσινοβραδυνό μήνυμα του 112 που εστάλη από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης για τη φωτιά στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Η πυρκαγιά λόγω των υλικών έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Στο σημείο έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Νωρίτερα σύμφωνα με την Αστυνομία στη συγκεκριμένη επιχείρηση έγινε διάρρηξη με τους δράστες να αφαιρούν μεγάλο αριθμό ελαστικών. Η κλοπή έγινε αντιληπτή περίπου τις 9 το βράδυ από τους υπεύθυνους του καταστήματος και ειδοποίησαν την αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα το κατάστημα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η διάρρηξη και η πυρκαγιά που ακολούθησε ενδέχεται να έχουν σχέση με την ένταση και τα επεισόδια που προκαλούν ομάδες Ρομά διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου στο κεφάλι από σφαίρα αστυνομικού.

Οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τα τοξικά αέρια

Ο επικεφαλής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στην ΕΡΤ για τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από τα τοξικά αέρια που συνεχίζουν να εκλύονται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής από την καύση ελαστικών.

Μιλώντας για τον μαύρο καπνό και την έντονη οσμή στις περιοχές της Δυτικής Αττικής ο κ. Μπουλμπασάκος τόνισε ότι η υγεία των ανθρώπων που έχουν αναπνευστικά ή προβλήματα καρδιακής φύσεως, επιδεινώνεται πολύ από τέτοιες συνθήκες.

«Συνιστούμε στα μικρά παιδιά και στους ηλικιωμένους να μην κυκλοφορούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον που μπορεί να τους προκαλέσει μια έξαρση της νόσου. Να μένουν στο σπίτι, να μη χρησιμοποιούν τον κλιματισμό με επανεισαγωγή αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον, γιατί θα βάλουμε μέσα όλους αυτούς τους ρύπους και θα προκαλέσουν μόνοι τους έτσι το πρόβλημα» συμβούλευσε ο πνευμονολόγος.

Στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς το πυροθερμικό φορτίο που αναπτύχθηκε από την πυρκαγιά στο κατάστημα ελαστικών ήταν ιδιαίτερα μεγάλο.