Περιοδεία στο Ρέθυμνο πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας σε όλη την Ελλάδα, για να ανατραπεί ένας πολιτικός συσχετισμός μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, που είναι άγονος και ατελέσφορος», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του από την Κρήτη.

Έκανε λόγο για ένα «τοξικό κλίμα σύγκρουσης», ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει «καμία κουλτούρα υγιούς δημόσιου διαλόγου σε όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, όπως η οικονομία, οι ανισότητες, η ενεργειακή κρίση».

«Είμαστε στην απέναντι όχθη της τοξικής σύγκρουσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ»

«Στην απέναντι όχθη είμαστε εμείς, η δημοκρατική παράταξη», όπως είπε, αναφερόμενος στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν ιδιαίτερα τους πολίτες, με πρώτο την ακρίβεια.

«Με τις προτάσεις μας για πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, για δίκαιη πράσινη μετάβαση, που θα καθιστά εφικτή τη δυνατότητα αγροτών και κτηνοτρόφων να συγκροτήσουν ενεργειακές κοινότητες προκειμένου να διασφαλίσουν το κόστος παραγωγής τους και να μην είναι σήμερα σε μια απελπιστική κατάσταση, με προτάσεις για ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, προσπαθούμε με έναν αποτελεσματικό τρόπο να δώσουμε ευκαιρίες σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και να απαντήσουμε στη μεγάλη πρόκληση της εποχής, που είναι οι κοινωνικές ανισότητες και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, από το Ρέθυμνο, ζήτησε από τον ελληνικό λαό «στις επόμενες εθνικές εκλογές να μας δώσει ισχυρή εντολή, ώστε το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει ξανά ως πρωταγωνιστής, για να υπάρχει μια δύναμη πραγματικής ελπίδας και όχι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελιτισμός της Νέας Δημοκρατίας να καταδικάζουν τη χώρα να μένει στην υστέρηση», όπως είπε.

«Δεν κρατώ μεζούρα»

Σε ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν κρατώ μεζούρα. Δεν μετρώ αποστάσεις. Έχουμε άλλες αξίες και άλλο πρόγραμμα. Είμαστε τρία διαφορετικά κόμματα».

Και προσέθεσε πως «αυτό το κόμμα (σ.σ. το ΠΑΣΟΚ), με τις ιστορικές και κοινωνικές του ρίζες σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα εδώ στην Κρήτη, μπορεί να επιστρέψει δυναμικά για να γυρίσει σελίδα ο ελληνικός λαός», τονίζοντας πως «αξίζει περισσότερα απ’ όσα του προσέφεραν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργοί».