Opel Rocks-e

H γερμανική σφήνα της ηλεκτροκίνησης. Το Rocks-e υπόσχεται ότι μπορεί να ελιχθεί στα στενά της πόλης με ευρηματικό τρόπο χάρη στις μικρές διαστάσεις του. Άλλωστε σε αυτό συνηγορεί και το περιορισμένο μήκος του που δεν ξεπερνά τα 2,4 μέτρα! Πάντως η Opel δημιουργός του συγκεκριμένου μοντέλου υπόσχεται ότι θα κρατάει τον οδηγό ασφαλή θα το προστατεύει από τον αέρα και τη βροχή.

Θα γίνει επίσης το αγαπημένο αυτοκίνητων των νεαρών που δεν έχουν τελειώσει το σχολείο. Στη Γερμανία, μπορούν ήδη να το οδηγούν νεαρά άτομα ηλικίας από 15 ετών με δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας AM. Η τιμή εκκίνησης για το νέο Opel Rocks-e στη Γερμανία θα είναι σαφώς μικρότερη από την αντίστοιχη ενός μικρού αυτοκινήτου, ενώ το μηνιαίο κόστος μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing)  θα είναι παρόμοιο με αυτό του εισιτηρίου σε δημόσιο μέσο μεταφοράς. Το Rocks-e πατάει στην καρδιά της ηλεκτρικής μικροκινητικότητας και προσφέρει αυτονομία έως 75 km κατά το πρότυπο WLTP2, αναπτύσσοντας έως 45 χλμ/ώρα. Ο κύκλος στροφής του ορίζεται στα 7,2 μέτρα.Η μπαταρία 5.5 kWh του Opel Rocks-e μπορεί να φορτίζεται πλήρως σε 3,5 ώρες περίπου μέσω μιας στάνταρ οικιακής πρίζας.

Citroen Ami

H φήμη είχε δημιουργήσει ιδιαίτερα μεγάλη αναμονή για το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Citroen. To νέο Ami είναι ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα όσων αναζητούν ένα σύντροφο για την μετακίνηση μέσα στην πόλη με χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό. Το μεγάλο του ατού ότι το γαλλικό μοντέλο, των δύο θέσεων, μπορούν να το οδηγήσουν 16αρηδες . Η τιμή του ξεκινάει από τα 5.500 ευρώ –  ενώ, υπάρχει και η επαγγελματική εκδοχή. έχει μηδενικές εκπομπές CO2 και δωρεάν πρόσβαση σε περιοχές με ελεγχόμενη κυκλοφορία. Το ηλεκτρικό μοτέρ είναι 8 ίππων ενώ η ροπή είναι ορίζεται στα 9, 6 Nm.  Εξίσου σημαντικό ότι μπορεί να φορτίζει μέσα σε 3 ώρες σε μια τυπική/οικιακή πρίζα.  Η αυτονομία των 70 χλμ, το περιορίζει στις αστικές μετακινήσεις,  ενώ, η τελική του δεν ξεπερνά τα 45χλμ/ώρα.  Το εργοστάσιο αναφέρει, ότι, η κατανάλωση καυσίμου είναι στις 11 κιλοβατώρες ανά 100 χλμ, όντας από τις καλύτερες τιμές για ηλεκτρικό … τσέπης!

Mobilize Duo

To Duo που προέρχεται από το παρακλάδι της Renault και θα έχει ως βασική του ασχολία τα μοντέλα μικροκινητικότητας δεν είναι μόνο ελκυστικό στην εμφάνιση του αφού μοιάζει με παιχνίδι, αλλά είναι και έξυπνα πρακτικό. Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει δύο επιβατες και με το μικρό του μήκος μπορεί να παρκάρει εκεί που παρκάρει και μια μοτοσικλέτα. Το μήκος του αγγίζει τα 2.43 μέτρα, το πλάτος τα 1.30 μέτρα και το ύψος το 1.46 μέτρα. Επίσης, ένα μεγάλο τμήμα των μερών του είναι από ανακυκλώσιμα υλικά..Duo κινείται από έναν σπιρτόζικο για τα δεδομένα του ηλεκτροκινητήρα που είναι τοποθετημένος στο πίσω τμήμα και δίνει την κίνηση και στους πίσω τροχούς. Θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με την πρώτη να πιάνει τελική ταχύτητα τα 45χλμ/ώρα ενώ, η πιο ισχυρή αγγίζει σε τελική τα 80 χλμ/ώρα. Η πρώτη έκδοση μπορεί να οδηγηθεί από νέους άνω των 15 ετών – αυτό εξαρτάται από την χώρα στην οποία λανσάρεται.  Η αυτονομία του, σε αστικό περιβάλλον,  ανέρχεται στα 140 χλμ. Από τη γκάμα του δεν θα λείψει και η επαγγελματική εκδοχή για μικροεπαγγελματίες που θέλουν ένα μηδενικών ρύπων τετράτροχο εργαλείο.