Mercedes και Bosch ενώνουν τις δυνάμεις του και αποκτούν το πιο εξελιγμένο  σύστημα αυτόνομης στάθμευσης που πήρε έγκριση για εμπορική χρήση και αποτελεί την πρώτη στον κόσμο αυτόνομη λειτουργία στάθμευσης χωρίς οδηγό (SAE Επίπεδο 4) στη Γερμανία.

Θα προσφέρεται στα μοντέλα της γερμανικής φίρμας την  S-Class και EQS οι οποίες είναι εξοπλισμένες με INTELLIGENT PARK PILOT, αρχικά στο πάρκινγκ P6 του αεροδρομίου της Στουτγάρδης (Γερμανία).Το πάρκινγκ P6 της APCOA στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης θα είναι το πρώτο στον κόσμο που θα επιτρέψει την εμπορική χρήση του συστήματος στάθμευσης χωρίς οδηγό.

 Η Mercedes-Benz και η Bosch έχει καταστήσει την αυτόνομη οδήγηση με αρωγό την Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών της Γερμανίας (KBA) η οποία ενέκρινε το αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης που εξέλιξαν για χρήση στο πάρκινγκ P6  Αυτό καθιστά το συγκεκριμένο σύστημα το πρώτο στον κόσμο με αυτόνομη λειτουργία στάθμευσης χωρίς οδηγό (SAE Level 4) που εγκρίθηκε επίσημα για εμπορική χρήση. Η τεχνολογική εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης παίζει ουσιαστικό ρόλο στην κινητικότητα του μέλλοντος. Με το όχημα και την υποδομή να αναλαμβάνουν την οδήγηση και τους ελιγμούς, οι οδηγοί θα μπορούν να στρέφουν την προσοχή τους σε άλλα πράγματα, αντί να αφιερώνουν χρόνο αναζητώντας χώρο στάθμευσης και κάνοντας ελιγμούς σε στενές θέσεις πάρκινγκ.

 Ουσιαστικά ο οδηγός μπορεί να φθάσει στο παρκινγκ να βγει από το όχημα και να το στείλει να παρκάρει μόνο του σε προκατημένη θέση! Και αυτό μπορεί να συμβεί με μια εφαρμογή από το κινητό του τηλέφωνο. Η συγκεκριμένη υπηρεσία αυτόνομης στάθμευσης δεν χρειάζεται οδηγό. Χάρη στο σύστημα της Mercedes και Bosch το όχημα οδηγεί μόνο του έως την καθορισμένη προ-κρατημένη θέση και παρκάρει.

Αργότερα, το όχημα επιστρέφει στο σημείο παραλαβής με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αυτή η διαδικασία βασίζεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ της έξυπνης υποδομής που παρέχεται από τη Bosch και εγκαθίσταται στο χώρο του πάρκινγκ και της αυτοκινητιστικής τεχνολογίας που διαθέτει η Mercedes-Benz. Οι αισθητήρες της Bosch στο χώρο του πάρκινγκ παρακολουθούν τον διάδρομο οδήγησης και το περιβάλλον του, παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για την καθοδήγηση του οχήματος.