Κλείνει σταδιακά το κέντρο της Αθήνας, ενόψει της καθιερωμένης πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία, ανήμερα της 49ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι κατεβάζουν ρολά από τις 15:00 ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» και από τις 16:30 οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, κλειστή είναι ο οδός Πατησίων από το ύψος της Πανεπιστημίου έως και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 18 προσαγωγές από προελέγχους που έχει κάνει κυρίως περιμετρικά των Εξαρχείων.  

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ θα είναι οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου.

Ακόμη, τα δρομολόγια και οι στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ έχουν τροποποιηθεί.

Όσον αφορά τις σταθερές συγκοινωνίες, έχει ανακοινωθεί ότι ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» του μετρό θα κλείσει στις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν στις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση, ενώ οι σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα.

5.700 αστυνομικοί στους δρόμους

Στο μεταξύ, μέτρα της αστυνομίας έχουν τεθεί σε εφαρμογή από χθες 16 Νοεμβρίου , ενόψει της σημερινής πορείας.

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας θα βγάλει 5.700 αστυνομικούς στους δρόμους, οι οποίοι θα αναπτυχθούν σε κομβικά σημεία της Αθήνας.

Αυτές τις ημέρες οι συσκέψεις είναι συνεχείς ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν στο σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. και φέτος τα drones και το ελικόπτερο της αστυνομίας, που θα δίνει συνεχή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Σε επιφυλακή θα είναι και οι «Αίαντες», τα οχήματα που έχουμε δει να συμμετέχουν σε αστυνομικές επιχειρήσεις, ρίχνοντας νερό σε περιπτώσεις επεισοδίων.

Παράλληλα, φέτος έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πανεπιστημιακή αστυνομία, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα αποτελέσει στόχο αγνώστων, οι οποίοι θα θελήσουν να αμαυρώσουν την πορεία για την εξέγερση του πολυτεχνείου.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο κατά τις απογευματινές ώρες.

Διακοπές κυκλοφορίας θα σημειωθούν στις εξής πλατείες και οδικές αρτηρίες:

  • Πλατεία Ομονοίας
  • Πλατεία Συντάγματος
  • Λεωφόρος Αλεξάνδρας
  • Βασιλίσσης Σοφίας