H Citroen …χτίζει μια νέα γενιά μοντέλων που τα προικίζει με την τελευταία λέξη στον τομέα της υβριδικής τεχνολογίας με έμφαση στην άνεση και το πλούσιο εξοπλιστικό πακέτο. Ειδικότερα το νέο γαλλικό μοντέλο της το C5 X εντυπωσιάζει με την ξεχωριστή εμφάνιση του, την επιβλητική γραμμή του – έχει μήκος 4,8 μέτρα – όπως το μακρύ καπό, και τις ρευστές και αεροδυναμικές γραμμές ενώ σε επίπεδο τεχνολογίας η πληθώρα συστημάτων όπως το Head up Display αλλά και η ημιαυτόνομη οδήγησης δίνουν ένα ισχυρό αβαντάζ στο νέο μοντέλο.

Πατάει στη γνωστή πλατφόρμα EMP2 του ομίλου Stellantis και έχει μήκος 4.80 μέτρα, πλάτος 1.81 μέτρα και ύψος 1.48 μ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.78 μέτρα. Πλέον ο χειρισμός πραγματοποιείται από μια οθόνη 12 ιντσών HD με αναγνώριση φωνητικών εντολών.

Στο δρόμο η οδική του συμπεριφορά είναι υποδειγματική με όπλο την ενεργή ανάρτηση  Citroen Advanced Comfort, αλλά και τα εργονομικά καθίσματα Advanced Comfort.

Το εσωτερικό του αρκεί για πέντε επιβάτες ενώ ο χώρος αποσκευών των 545 λίτρων είναι στα ατού του μοντέλου. Τα εφαλτήριο μοτέρ είναι 3κύλινδρο 1.2 λίτρων  turbo PureTech  130 ίππων με στάνταρ το 8άρι αυτόματο κιβώτιο ενώ το Plug-in Hybrid των 1.6 λτ. με τη συνδυαστική απόδοση των 225 ίππων προσφέρει αμιγώς ηλεκτροκίνητη κίνηση για 50 χιλιόμετρα.

Η βασική έκδοση η Feelπεριλαμβάνει έξι αερόσακους, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (μέχρι 85 χλμ./ώρα), σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, προβολείς LED, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω κ.α. Koστίζει από 36.850 ευρώ.